Daudzi pavāri un mājsaimnieces saka, ka, pakļaujot olīveļļu termiskai apstrādei. mēs to pārveidojam, taču tajā ir tik daudz vērtīgu vielu, kas šāda procesa laikā iztvaiko.
Patiesībā šis apgalvojums nav pilnīgi pareizs, jo termiski nav ieteicams apstrādāt pirmā spieduma eļļu, bet olīveļļu, kas ir izgājusi tālāko pārstrādi un filtrāciju, pilnīgi noteikti var izmantot dārzeņu vai citu produktu (kas neprasa ilgu termisko apstrādi) pagatavošanā.
Tātad galveno mītu par olīveļļu mēs esam izkliedējuši, kas nozīmē to, ka atliek vien pastāstīt arī par tās vērtīgākajām īpašībām!
Šķir nākamo lapu, lai uzzinātu, kādas ir olīveļļas vērtīgākās īpašības