Padomi, kā paātrināt vielmaiņu un sadedzināt liekās kalorijas!

1. Biežāk dzeriet ūdeni

Ūdens piedalās visos bioķīmiskajos procesos. Tēja un kafija organismā neveido ūdens balansu. Cukurs paaugstina osmotisko spiedienu šūnās, kā rezultātā palielinās šķidruma zaudējums, tāpēc dzeriet vairāk tieši tīra ūdens bez jebkādām piedevām. Vienā reizē nevajag daudz dzert, pilnīgi pietiek ar 100 ml. Tāpat būtu vēlams izdzert glāzi ūdens pirms ēdienreizes, jo tas palīdzēs Jums mazāk apēst.

2. Ēdiet 5 – 6 reizes dienā

Kā apstiprina pētījumi, tad gari pārtraukumi starp ēdienreizēm organismam liek domāt, ka ir pienākuši “bada laiki”, un tas sāk ķerties klāt uzkrātajām rezerves kalorijām, kā rezultātā vielmaiņa palēninās. Bieža ēšana uztur normālu cukura līmeni asinīs, tāpēc tiek sadedzinātas vairāk kalorijas. Jums vienkārši jāēd biežāk, bet mazāk – nekādas badošanās!

3. Ēdienam jābūt bagātam ar olbaltumvielām

Organisms olbaltumvielas pārstrādā lēnāk, nekā ogļhidrātus un taukus, tāpēc, apēdot ko tādu, kas satur daudz olbaltumvielas, Jums sāta sajūta saglabāsies daudz ilgāk. Olbaltumvielas palīdz saglabāt muskuļu masu, bet muskuļi pat miera režīmā sadedzina daudz kaloriju, tāpēc dažādojiet savu ēdienkarti, pievienojot tai tītaru, zivi, piena produktus ar zemu tauku saturu, liesu gaļu, vistas gaļu, olas, riekstus un griķus.

4. Brokastis ir prioritāte

Brokastis ir spēcīgs vielmaiņas aktivators. Centieties, lai tās būtu piesātinātas ar vitamīniem, barojošām uzturvielām un, protams, olbaltumvielām. Variantu ir ļoti daudz – klasiskā auzu pārslu putra ar augļiem vai riekstiem, dažādas omletes ar sieru, spinātiem un dārzeņiem, pilngraudu maize vai biezpiens.

5. Citrusaugļu enerģija

Apelsīni, citroni, laimi, greipfrūti un mandarīni – Jūsu labākie palīgi! Bez vitamīniem un mikroelementiem, tie ir bagāti arī ar citronskābi, kas spēlē ļoti svarīgu lomu vielmaiņas ciklā, taču neaizmirstiet, ka citrusaugļus nevajadzētu lietot tukšā dūšā, it īpaši, ja Jums ir kādas problēmas ar gremošanas sistēmu.

Lasi vēl: “Brīnumskrubis” zarnām – attīra organismu un palīdz atbrīvoties līdz pat 11 kg mēnesī!

6. Uzaudzējiet muskuļu masu

Vielmaiņas ātrums cilvēkiem ar optimālu muskuļu masu ir visai augsts. Katrs kilograms muskuļu ir spējīgs sadedzināt 12 – 13 kalorijas dienā, bet kilogramam tauku izdodas pārstrādāt tikai 5 kalorijas dienā. Pēc treniņa muskuļi visā ķermenī sāk sadedzināt vēl lielāku kaloriju daudzumu, būtiski palielinot vielmaiņas ātrumu.

7. Izmainiet savu fizisko aktivitāšu intensitāti

Jūs varat paaugstināt savu treniņu efektivitāti. Pacentieties palielināt savu darbību tempu ļoti īsā periodā (30 – 60 sekundes), bet pēc tam uzturiet normālu ātrumu vismaz 90 sekundes. Tādā secībā to vajadzētu izdarīt 5 reizes. Divas reizes nedēļā trenējieties sporta zālē, baseinā vai vienkāršie skrieniet pa parku. Iepriekš minētā stratēģija ļaus Jums patērēt vairāk skābekļa un novedīs pie mitohondriju augšanas, kas palīdzēs ātrāk sadedzināt kalorijas. Visi intensīvie treniņi nodrošina ilgstošu vielmaiņas līmeņa paaugstināšanos.

8. Vairāk omega – 3

Šo elementu satur zivis (skumbrija, lasis, tuncis, forele), valrieksti un augu eļļas ( linu, rapšu). Omega – 3 taukskābes regulē leptīna līmeni Jūsu organismā, kurš ietekmē kaloriju sadedzināšanas ātrumu. Pievienojot savam uzturam produktus, kuri satur Omega – 3, Jūs noteikti pamanīsiet kā Jūsu vielmaiņa “uzņem apgriezienus”. Zinātniskie pētījumi ir pierādījuši, ka zivju eļļas lietošana pirms treniņa paaugstina sadedzināto kaloriju daudzumu.

9. Izvairieties no stingrām diētām

Nevajag eksperimentēt ar diētām, kuras liek samazināt patērējamo kaloriju daudzumu, jo tāda metode noved pie muskuļu masas zaudēšanas, kas, protams, palēninās Jūsu vielmaiņas procesu. Organisms sadedzinās mazāk kaloriju, nekā sadedzināja pirms diētas sākuma, bet pēc tam liekie kilogrami ļoti ātri atgriezīsies.

10. Pilnvērtīgs miegs

Mediķi ir izpētījuši, ka cilvēki, kuri piekopj kādu diētu un guļ pa sešām stundām, zaudē par 55% mazāk svara, nekā tie, kas guļ standarta 8 – 9 stundas. Izrādās, ka pie neizgulēšanās organisms izstrādā mazāk leptīna (sāta hormonu) un vairāk grelīna (bada hormonu), kā rezultātā dienas garumā cilvēks ēd vairāk, tāpēc vienmēr atļaujiet sev izgulēties – tad ar Jūsu vielmaiņu viss būs kārtībā!

Pievienot komentāru