Burkānu-ābolu pīrāgs ar riekstiem un kanēli – bauda tavām garšas kārpiņām!

Visgaršīgākie našķi viennozīmīgi ir pašu rokām gatavotie, jo tajos parasti ir ielikts ne mazums mīlestības, tāpēc neslinko un jau šovakar pat pagatavo šo burvīgo pīrāgu! 

Burkānu-ābolu pīrāgs ar riekstiem un kanēli ir ne tikai garšas pārbagāts un bezgala gards, bet arī pavisam vienkārši un salīdzinoši ātri pagatavojams! Bez dažādiem konservantiem un e-vielām, veselīgs našķis, kas priecēs tevi ne tikai ikdienā, bet arī svētkos, turklāt pilnīgi noteikti garšos gan lieliem, gan maziem! Ir vērts pamēģināt!

Lasi vēl: Recepte. Šokolādes-apelsīnu torte – bezgala garda un aromātiska!

 

SASTĀVDAĻAS:

  • 180 g milti;
  • 1/2 glāze cukurs;
  • 100 g sviests;
  • 2 vidēji lieli burkāni;
  • 3 vidēji lieli āboli;
  • 150 g mandeles vai citi rieksti;
  • 4 olas;
  • 1/2 citrona sula;
  • šķipsniņa sāls;
  • 3 ēdamk. saldais krējums;
  • 2 ēdamk. ciete;
  • 2 tējk. cepamais pulveris;
  • 1 tējk. kanēlis;
  • pūdercukurs.

PAGATAVOŠANA. 

Vispirms sablendē burkānus, ābolus un mandeles. Pēc tam pievieno citronu sulu. Sviestu sakuļ ar cukuru, sāli, saldo krējumu un olām. Miltus samaisa kopā ar cepamo pulveri, kanēli un cieti. Visu savieno kopā un kārtīgi samaisa. Mīklu lej ar sviestu ieziestā cepamajā formā un cep 180-200 grādos aptuveni 40-45 minūtes. Atdzisušu pīrāgu pēc vēlēšanās var apsmērēt ar krēmu vai ievārījumu un pārbērt ar riekstiem.

Lai labi garšo! 

Lasi vēl: Recepte. Banānu pīrāgs – viegli un ātri pagatavojams deserts!

Pievienot komentāru