Pārskats. Micelārie ūdeņi. Kā izvēlēties vislabāko un piemērotāko?!

Sākšu ar to, ka man ir problemātiska sejas āda, kas it kā visu šo laiku ir bijusi taukaina, taču pēkšņi parādījusies nosliece uz sausumu. Iespējams, ka tas ir šo ļoti “dīvaino” laika apstākļa rezultāts, jo, ņemot vērā to, ka ļoti bieži uzturos ārā, turklāt neatkarīgi no laika apstākļiem, kas pēdējā laikā ir visnotaļ neparedzami, mana sejas āda pilnīgi noteikti ir pakļauta gan lietum, gan sniegam, gan vējam, gan saulei! Rezultāts – taukaini/sausa sejas āda, kas laikam nozīmē to, ka varu izvēlēties sejas ādas kopšanas līdzekļus, kas paredzēti kombinētai jeb jaukta tipa sejas ādai, taču izmēģināju dažādiem ādas tipiem domātus micelāros ūdeņus.

“BIODERMA”

Sāksim ar dārgāko no izmēģinātajiem micelārajiem ūdeņiem. Maksā aptuveni 15 eiro (500 ml), kas, protams, nav pa kabatai kuram katram.

Izmēģinājām “Bioderma” micelāro ūdeni ar zaļo korķīti, kas domāts kombinētai un taukainai sejas ādai. Neteikšu, ka biju stāvā sajūsmā par šo līdzekli, taču vismaz acu kosmētika tika noņemta godam! Iespējams, ka man šo līdzekli būtu bijis jāpalieto nedaudz ilgāku laika periodu, lai izjustu šī līdzekļa labo iedarbību. Sastāvs likās patiešām maigs un viegls, taču nelielas tonālā krēma pēdas uz sejas ādas bija redzamas arī pēc sejas notīrīšanas. Vai cena atbilst kvalitātei? Droši vien, ja to lieto ilgtermiņā!

“L’OREAL PARIS”

Izmēģinājām “L’oreal Paris” micelāro ūdeni, kas piemērots jutīgai ādai. Aptuvenā cena, manuprāt, varētu būt +/- 7 eiro par 200 ml, taču pilnīgi noteikti kādā interneta veikalā vai “Drogās” uz atlaidēm to var iegādāties arī par lētākām naudiņām.

Arī ļoti viegls un maigs līdzeklis, nejūt nekādu kairinājumu, bez smaržas (lai gan tādiem jau micelārajiem ūdeņiem vajadzētu būt). Arī ar skropstu tušas noņemšanu šis līdzeklis tika galā godam! Protams jāatceras, ka uz acīm vates plāksnīte, kas samitrināta ar micelāro ūdeni, kādu laiku ir jāpatur! Sieviešu lielākā kļūda – berzt visu nost uzreiz! Esiet pacietīgas, tad arī acis otrajā dienā nebūs kā pandai! Neko sliktu par šo līdzekli pateikt nevaru, pēc sejas notīrīšanas palika tikai ļoti minimālas kosmētikas pēdas, respektīvi, atkal tonālā krēma!

“GARNIER”

 

Ilgtermiņā tika izmēģināts “Garnier” micelārais ūdens kombinētai/taukainai/jutīgai ādai (zilās krāsas), bet ir mēģināts arī otrs variants. Jāsaka, ka šis ir ļoti ekonomisks variants – salīdzinoši atpazīstama firma, liels iepakojums (400 ml), kas domāts aptuveni 200 lietošanas reizēm, vismaz tā viņi mums mēģina ieskaidrot, un arī cena ir ļoti patīkama – uz atlaidēm +/- 5 eiro!

Vienkārši jutīgai ādai domātais līdzeklis savā ziņā līdzinās iepriekš minētajam “L’oreal Paris” ražojumam, taču šis varbūt nelikās tik ļoti maigs! Notīra visu aptuveni tāpat, daudz ekonomiskāks iepakojums, lētāks, vienīgi pēc tam varbūt neradās tāda tonizējoša sajūta, taču bez tās jau var arī iztikt!

Par otro līdzekli runājot, tas ļoti ilgu laiku ir bijis mans nr. 1! Ņemot vērā manas ādas stāvokli, tipu un jutīguma pakāpi – ļoti piemērots micelārais ūdens! Protams, minimālas kosmētikas pēdas atkal bija redzamas arī pēc sejas ādas notīrīšanas, taču manai problemātiskajai ādai šis līdzeklis patika! “Garnier” micelārie ūdeņi varbūt nešķiet tik viegli un maigi, taču šim noteikti piemita tonizējošs efekts! Arī ādas stāvoklis man būtiski ir uzlabojies, bet tas noteikti nenotiek vienā dienā vai nedēļā, tad šis līdzeklis ir jālieto patiešām regulāri! Patika arī tas, ka man šī 400 ml pudelīte gāja aptuveni mēnesi, kas ir ļoti ilgs laiks, ja ņem vērā to, ka esmu tendēta uz pārmērībām un, visticamāk, mana vates plāksnīte bieži vien ir piesūcināta ar daudz lielāku daudzumu micelārā ūdens, kā tas būtu nepieciešams.

Lasi vēl: 6 nepatīkamas lietas, kas atgadīsies, ja pirms gulētiešanas nenoņemsi kosmētiku

“RIVAL DE LOOP”

Šis pilnīgi noteikti ir mans pēdējā laika atklājums! Labs atklājums! Ražotājs pilnīgi noteikti dzirdēts, taču mazpazīstams. Pārējās firmas tomēr regulāri reklamējas, to nosaukumu jau sen kā nosēdušies mūsu smadzenēs, bet arī šīs kompānijas līdzekļi nav peļami, turklāt arī cenu ziņā tie ir ļoti pievilcīgi! 400 ml šī micelārā ūdens man “Drogās” izmaksāja aptuveni 4 eiro, ja nemaldos!

Jāatzīst, ka par tādu cenu nebiju gaidījusi tik labu kvalitāti, taču tieši tāpēc šī firma un arī micelārais ūdens ir mans pēdējā laikā atklājums! Vāciešiem jau tomēr svarīga ir kvalitāte, ko šeit pilnīgi noteikti var just! Šis micelārais ūdens ir domāts sausai/jutīgai ādai, kāda man pedējā laikā arī ir. Teikšu tā – ādas stāvoklis uzlabojās jau pēc pāris lietošanas reizēm, sausums mazinājās, turklāt šis līdzeklis ne tikai ļoti efektīvi noņem skropstu tušu (nekādu citu acu kosmētiku es nelietoju), bet arī beidzot tonālā krēma pēdas uz ādas gandrīz vai nebija! Viennozīmīgi tonālo krēmu šis līdzeklis noņem vislabāk no pārējiem šajā rakstā minētajiem, bet, iespējams, ka tas atkarīgs no paša tonālā krēma, bet tiem pievērsīsimies kādā citā rakstā! Turklāt jāpiemin arī tas, ka šis līdzeklis atstāj ļoti patīkamu tonizējošu efektu, kas varbūt ir šajā micelārajā ūdenī esošā ginka un gurķu ekstrakta rezultāts. Es biju sajūsmā!

Biju mēģinājusi arī šīs pašas firmas mazāka iepakojuma micelāro ūdeni, kas arī it kā bija domāts sausai un jutīgai ādai, un arī tas patīkami pārsteidza gan cenas (+/- 3 eiro), gan kvalitātes ziņā. Šis gan bija daudz maigāks par iepriekšminēto līdzekli, taču tikpat efektīvs un tonizējošs!

Pievienot komentāru