Pasaki, kurā vietā tev sāp vēders, un mēs pateiksim, kas tev par kaiti!

2. Vēdera vidus

Ja jums rodas trulas sāpes vēdera vidusdaļā, ap nabu vai mazliet zem tās, tas var liecināt par apendicītu (īpaši tad, ja pastiprināti sāp kustību laikā un jums ir arī slikta dūša). Iespējams, ka tas var būt arī pankreatīts. Ja sāpes tikai pastiprinās, nepieciešams vērsties pēc medicīniskās palīdzības.

3. Vēdera labās puses vidējā daļa

Ja sāpes rodas vidukļa daļā labajā pusē, iespējams, ka jums ir problēmas ar nierēm, vai arī ir stiprs aizcietējums. Vēl viens iemesls var būt divertikulīts, kad uz resnās zarnas sieniņas sāk veidoties cistas.

4. Vēdera lejasdaļas kreisā puse

Lielākā daļa problēmu ar zarnām var atspoguļoties sāpēs vēdera lejasdaļā. Sievietes bieži mēdz izjust abās pusēs arī krampjus.

5. Vēdera lejasdaļas vidus

Sāpes tieši zem jūsu nabas var liecināt par urīnizvadceļu infekciju vai arī zarnu iekaisumiem. Sievietēm tas varētu būt saistīts ar reproduktīvās sistēmas traucējumiem (regulārs ginekologa apmeklējums sievietēm ir obligāts!)

6. Vēdera lejasdaļas labā puse

Vēdera lejasdaļas sāpes vienā vai otrā pusē var liecināt par muskuļu saspringumu, sastiepumu vai arī vispārēju pārpūli. Taču, ja šīs sāpes rodas atkārtoti, nepieciešams apmeklēt savu ārstu. Ja gadījumā jums ir asas, trulas sāpes vēdera lejasdaļas labajā pusē, noteikti pārbaudiet, vai jums nav arī citi apendicīta simptomi.

7. Vēdera augšējās daļas kreisā puse

Ja jums ir sāpes vēdera augšējās daļas labajā pusē, iemesls var būt kuņģis. Citas iespējas ir kuņģa čūla vai arī problēmas ar aizkuņģa dziedzeri. Ja sāpes ir ļoti intensīvas un pēkšņi strauji pasliktinās, iespējams, ka jūsu žultspūslī iesprūduši akmeņi. Ja 1 – 2 dienu laikā sāpes nepāriet, vērsieties pēc palīdzības pie sava ārsta.

8. Vēdera augšējās daļas vidus

Sāpes šajā vietā var liecināt par refluksu, skābes koncentrācijas palielināšanos vai jebkādām citām kuņģa vai barības vada problēmām. Un atkal, atkarībā no sāpes stipruma, runa var būt arī par čūlu vai žultsakmeņiem.

9. Vēdera augšējās daļas labā puse

Sāpes šajā vietā var liecināt par čūlu jūsu divpadsmit pirkstu zarnā. Iemesls visbiežāk ir pārāk daudz kuņģa čūlas.

 

Lai arī kādas sāpes jums nebūtu, ja tās turpinās vairākas dienas, ārsta apmeklējums ir obligāts. Esiet ļoti uzmanīgi un vērīgi pret savu veselību, lai pēcāk nenākas rēķināties ar nopietnām veselības problēmām.

 

COMMENTS

  • <cite class="fn">Andris</cite>

    Pēc asa ēdiena ēšanas vai gāzētu dzērienu parādās ļoti asas sāpes vēderā nabas apvidū ilgs vienu dienu ja vairs neēd asus ēdienus vai nedzer gāzētu sāpes ir tad ja pieskaras vēderam vai arī sāk taustit vēderu viss jutigak ir tieši naba
    Kas tas varētu būt?

  • <cite class="fn">Maruta</cite>

    Man jau piekto gadu sāp labais sāns.pie ārsta biju izpētija un teica,ka visi orgāni vietā .
    Lieta tāda ka nokritu no liela augstuma uz muguras un tad bij tāda sajūta,ka kaut kas labajā sānā notrūka…sāpes bij drausmīgas…vairākas reizes”islēdzos”.Man ir 58g. Un slimojusi esmu ar “botkinu” un plaušu karsoni.Pašlaik mani nomoka tikai labais sāns.

Pievienot komentāru