Pēc šī raksta izlasīšanas tu nekad vairs neuzvilksi krūšturi

Dāmas, pienācis laiks uz visiem laikiem atvadīties no krūštura!

Nav noslēpums, ka krūšturi ir diezgan neērti, kā arī tie var negatīvi uz tavu veselību. Tad kāpēc mēs tos nēsājam?

Vairums sieviešu ar nepacietību gaida to mirkli, kad viņas atgriezīsies mājās un varēs novilkt krūšturi, lai atbrīvotos no diskomforta. Bet pētījumi parādīja, ka nemaz nav nepieciešams nēsāt krūšturi.

Pētījumā, kuru 1991. gadā veica Sids un Soma Sigerami, dalību ņēma 4 000 sieviešu, kuras dzīvoja 5 dažādos ASV štatos. Visa sievietes bija eiropiešu izcelsmes vecumā no 30 līdz 79 gadiem.

Gandrīz visas aptaujātās sievietes bija neapmierinātas ar savu krūšu formu un lielumu, un viņas valkā krūšturi tikai tāpēc, lai uzlabotu ārējo krūšu izskatu, un apmēram 50% sieviešu, kas valkāja krūštura, beigās tika konstatēts krūts vēzis.

75% sieviešu, kas valkāja krūšturi, lai tajā gulētu, tika diagnosticēts krūts vēzis. Katra septītā sieviete, kura valkāja krūšturi vairāk kā 12 stundas dienā, galu galā atradās krūts vēža pacientu sarakstā.

Kāpēc?

Teorija, un tā joprojām arī ir tikai teorija, balstās idejā, ka krūšturis nospiež limfas asinsvadus, kas izraisa sacietējumu. Šīs ļaundabīgās cietās vielas tiek filtrētas caur mūsu limfātisko sistēmu, ja vien krūšturis nekavētu šo procesu. Turklāt krūštura dēļ limfas šūnas nesaņem pietiekami daudz barības vielu un skābekļa. Tātad pastāv iespēja, ka krūšturis var būt krūts vēža cēlonis.

Citā pētījumā, ko veica franču profesors Žans Denī Rulons, tika izmērītas sieviešu krūtis, un pētījumā piedalījās 330 sieviešu vecumā virs 15 gadiem. Rezultātā tika konstatēts, ka krūšturis vairs nekalpo tam nolūkam kā viņš tiek reklamēts, tas ir,  reklāmas nolūkiem, t. i. tie neļauj nokarāties krūtīm.

Ja tavs pats pirmais uzdevums pēc atgriešanās mājās ir novilkt krūšturi, iespējams, tev nākas aizdomāties par to, lai vairāk to nekad vairs nevilktu.

Avots

Pievienot komentāru