Recepte. Ābolu sacepums ar mannu!

SASTĀVDAĻAS:

  • 1 kg ābolu;
  • 1 ēdamk. sausā baltvīna;
  • 1 citrons;
  • 5 ēdamk. cukura;
  • 50 rozīņu;
  • 1 l piena
  • 1/2 tējk. sāls;
  • 50 g sviesta;
  • 1/2 tējk. vanilīna;
  • 160 g mannas;
  • 4 olas;
  • 4 ēdamk. saldā krējuma;
  • 1 tējk. kanēļa.

Lasi vēl: RECEPTE. Āboli mīklā – aromātiski un bezgala gardi!

PAGATAVOŠANA. 

1. Āboliem izņemiet serdi un sagrieziet tos plānās šķēlītēs. Pievienojiet rozīnes, vīnu, 4 ēdamkarotes cukura un izspiesto citrona sulu.

2. Ņemiet olas. Dzeltenumus atdaliet no baltumiem. Dzeltenumus sajauciet kopā ar saldo krējumu un viegli sakuliet. Baltumus sakuliet līdz veidojas stingras putas.

3. Pienu uzvāriet, pievienojiet sviestu, sāli un vanilīnu. Nepārtraukti maisot, pievienojiet pienam arī mannu. Vāriet 3-5 minūtes.

4. Noņemiet katliņu no uguns, ļaujiet mannai nedaudz atdzist. Pievienojiet masai olu dzeltenumus un baltumus.

5. 1/3 ābolu atstājiet, lai pēc tam izrotātu pīrāgu, bet pārējos sajauciet kopā ar mannas mīklu.

6. Ieeļļojiet cepamo formu un izklājiet tajā ar lāpstiņu mīklu. Pa virsu lieciet atlikušos ābolus, apkaisiet tos ar kanēli un atlikušo cukuru.

7. Cepeškrāsni uzkarsējiet līdz 170 grādiem un lieciet cepties uz 40 minūtēm.

Pievienot komentāru