Gatavojamies ziemai! Bezgala gards bumbieru ievārījums!

Rudens taču ir visīstākais ražas laiks, kas pilnīgi noteikti ir jāizmanto savā labā, jau laicīgi sākot gatavoties bargajai ziemai! Ko jūs teiktu par kādu bezgala gardu ievārījumu?!

Biezs, ārkārtīgi skaists ievārījums ar vaniļas aromātu… šoreiz no bumbieriem! Tas ir ne tikai bezgala gards, bet arī tā konsistence tevi noteikti iepriecinās, jo tas ir kā sviests, ko var ideāli uzklāt uz maizes! Ko gan vairāk vajag drēgnajos rudens un ziemas vakaros?! Pamēģini! Tas nebūt nav tik sarežģīti, turklāt tev noteikti garšos!

Lasi vēl: Gatavojam krājumus ziemai! Bezgala gards plūmju ievārījums!

 

SASTĀVDAĻAS:

  • 2 kg bumbieru;
  • 3 glāzes cukura;
  • 2 šķipsniņas muskatriekstu;
  • 1/4 glāzes citronu sulas;
  • 1 tējk. vanilīna.

PAGATAVOŠANA. 

1. Bumbieriem izņemiet kodolu. Mizu var atstāt, jo tā ir bagāta ar pektīnu, no kā tad lielā mērā arī ir atkarīga ievārījuma konsistence.

2. Sagrieziet bumbierus mazos kubiciņos, pievienojiet tiem citronu sulu, cukuru un muskatriekstu. To visu uzvāriet, laiku pa laikam apmaisot ar koka lāpstiņu. Pēc tam vāriet uz lēnas uguns aptuveni 40 minūtes.

3. Noņemiet no uguns, viegli atdzesējiet. Lieciet masu blenderī un pievienojiet vanilīnu. Pēc tam vēlreiz lieciet katlu uz uguns un visu uzvāriet. Gatavu ievārījumu lieciet sterilizētās burciņās. Aizveriet tās, aplieciet burciņas otrādi un atstājiet tās atdzist.

Pievienot komentāru