Ķirbis krējuma mērcē – šī recepte pilnīgi noteikti ir katras saimnieces uzmanības vērta, tāpēc ir vērts pamēģināt!
Šī recepte ir veltīta tiem, kas jau neskaitāmas reizes visdažādākajos veidos ir mēģinājuši pagatavot ķirbi, taču tā arī nav atraduši īsto variantu. Šis veids ir pavisam vienkāršs, turklāt ātri pagatavojams un ar bezgala gardu rezultātu! Garšos arī tiem, pie kuriem ķirbis nav lielā cieņā!
Lasi vēl: FOTORECEPTE. Gardais ķirbju suflē – kūst uz mēles!
SASTĀVDAĻAS:
- 500 g ķirbja;
- 180 g krējuma;
- 20 ml ūdens;
- 2 ēdamk. saulespuķu eļļas;
- 3 daiviņas ķiploku;
- 1/2 tējk. maltas paprikas;
- 20 g diļļu;
- 20 g pētersīļu;
- sāls pēc garšas;
- malti melnie pipari pēc garšas.
Lasi vēl: RECEPTE. Ķirbju krēmzupa – sasildīs tevi drēgnajos rudens vakaros!
PAGATAVOŠANA.
Samaisiet krējumu, sasmalcinātos zaļumus, ķiplokus (saspiestus), piparus un papriku.
Ķirbi nomizojiet un sagrieziet kubiciņos. Cepiet saulespuķu eļļā uz pannas 5-7 minūtes. Pēc tam pievienojiet krējuma maisījumu ar zaļumiem, regulāri maisot, cepiet vēl 10 minūtes.
Ielejiet pannā ūdeni, pievienojiet sāli un uzlieciet vāku. Sautējiet visu 3-5 minūtes. Gatavs!
Lai labi garšo!