Recepte. Magoņu pīrāgs – īsts garšas baudījums!

Magoņu sēkliņas bieži vien mēdz izmantot konditorejas izstrādājumos. Kurš gan kaut reizi dzīvē nav ēdis magoņu bulciņu?! 

Šīs sēkliņas apvienojumā ar gaisīgu mīklu ir īsts garšas baudījums, taču nevajadzētu aizmirst arī par to vērtīgajām īpašībām. Magoņu sēklas satur ļoti daudz olbaltumvielu, ogļhidrātu, šķiedrvielu, A, C, E un B grupas vitamīnus, fosforu, magniju, kāliju, nātriju, kalciju, selēnu, mangānu, dzelzi un cinku, turklāt tās uzlabo gremošanu, ārstē kuņģa saslimšanas, kā arī atbrīvo no bezmiega.

Tas viss nozīmē tikai vienu – magoņu sēklas pilnīgi noteikti ir jāiekļauj savā ikdienas uzturā, un viens no veidiem, kā to izdarīt – pagatavot magoņu pīrāgu, jo tajā ir patiešām liels daudzums magoņu sēkliņu, turklāt to ir pavisam viegli pagatavot, bet garša ir vienkārši fantastiska!

Lasi vēl: Recepte. Gatavojam konfektes “Gotiņa” pašu rokām!

 

SASTĀVDAĻAS:

  • 4 olas;
  • 1 glāze cukurs;
  • 125 g sviests;
  • 1 glāze magoņu sēkliņas;
  • 1 ēdamk. cepamais pulveris;
  • 1 glāze kviešu milti;
  • valrieksti pēc vēlēšanās.

PAGATAVOŠANA.

Katlu ar ūdeni liek uz uguns. Magoņu sēkliņas vāra aptuveni 5 minūtes. Uzliek vāku un ļauj tām uzbriest. Pēc 20 minūtēm izkāš caur sietu.

Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru un sviestu. Pievieno magones.

Atsevišķā bļodā samaisa miltus ar cepamo pulveri. Olu baltumus sakuļ līdz vieglām putām. Akurāti pievieno miltu masai. Pēc tam pievieno magoņu masu.

Mīklu liek formā, kas ieziesta ar sviestu. Virsu apkaisa ar riekstiem. Cep 180 grādos 30-40 minūtes.

Lai labi garšo! 

Lasi vēl: Recepte. Biezpiena sacepums ar bumbieriem un magoņu sēkliņām!

 

Pievienot komentāru