RECEPTE. Medus-ingvera prjaņiki – ideāls našķis pie tējas!

Ir rudens, kas nozīmē to, ka mēs daudz biežāk dzeram dažādus karstos dzērienus, bet pie tiem pilnīgi noteikti prasās kāds našķis! 

Tāpēc mēs jūs vēlamies iepazīstināt ar kāda garda našķa recepti! Medus-ingvera prjaņiki – tos pagatavot ir vieglāk par vieglu, bet rezultāts jūs pilnīgi noteikti iepriecinās, turklāt arī sastāvdaļas ir pavisam vienkāršas! Medus un ingvers – tā ir ideāla kombinācija rudens noskaņas radīšanai! Ir vērts pamēģināt! Garšos gan lieliem, gan maziem!

Lasi vēl: Gatavot vēl nekad nav bijis tik vienkārši – neticami gardi cepumi no auzu pārslām un banāniem!

 

SASTĀVDAĻAS:

  • 250 g miltu;
  • 70 g sviesta;
  • 70 g pūdercukura;
  • 100-120 g medus;
  • 1 ola;
  • pa 1/3 tējk. sāls un cepamā pulvera;
  • 1/3 tējk. malta muskatrieksta;
  • pa 1/3 tējk. kanēļa, kardamona;
  • 2/3 tējk. malta ingvera;
  • 4 ēdamk. kakao pulvera.

PAGATAVOŠANA.

Mīkstu sviestu sakuliet kopā ar olām un pūdercukuru, pielieciet medu, pievienojiet miltus ar cepamo pulveri (rūpīgi iesijājiet), garšvielas, ingveru un kakao pulveri. Samīciet mīklu un ielieciet to uz pusstundu ledusskapī.

No atdzesētas mīkla veidojiet nelielas bumbiņas, saplaciniet tās un apberiet ar pūdercukuru. Lieciet uz cepešpannas, kurā ieklāts cepamais papīrs, un cepiet ne vairāk kā 12 minūtes 190 grādu temperatūrā.

Pievienot komentāru