RECEPTE. Šokolādes-apelsīnu torte – bezgala garda un aromātiska!

SASTĀVDAĻAS:

  • 250 g sviests;
  • 450 g tumšā šokolāde;
  • 1, 25 tējk. cepamais pulveris;
  • 110 g kviešu milti;
  • 2 olas;
  • 1,5 ēdamk. kakao pulveris;
  • 210 g cukurs;
  • 330 g saldais krējums;
  • 1 apelsīns;
  • 2-3 rozmarīna zariņi;
  • 3 ēdamk. ūdens;
  • 1 ēdamk. kukurūzas ciete;

PAGATAVOŠANA. 

Izkausē 150 g šokolādes un 150 g sviesta. 180 g cukura sakuļ kopā ar olām, sajauc kopā ar šokolādes-sviesta maisījumu. Pievieno miltus, cepamo pulveri un kakao. No iegūtās mīklas iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī (160-180 grādi) izcep trīs kūkas pamatnes. Tas aizņems tikai 13-15 minūtes. Pamatnei jābūt kā šokolādes braunijam.

Tālāk jāpagatavo šokolādes-krējuma masa. Izkausē vēl 100 g šokolādes un pievieno 230 g saldā krējuma. Visu samaisa un uz nakti ievieto ledusskapī. Pēc tam saputo ar mikseri.

Sarīvē apelsīna mizas augšējo slāni, pēc tam apelsīnu atbrīvo no mizas un plēvēm. Apelsīna mīkstumu sajauc kopā ar sarīvēto mizu, rozmarīnu un 30 g cukura. Dažas minūtes karsē, pēc tam izņem rozmarīna zariņus.

Cieti izšķīdina pusglāzē ūdens un ar smalku strūklu ielej apelsīnu pildījumā. Karsē līdz sabiezē un tas noņem no uguns.

Gatavo šokolādes garnējumu. Izkausē 200 g šokolādes, pievieno 100 g silta saldā krējuma un 100 g mīksta sviesta. Masu sablendē un uz vienu stundu ievieto ledusskapī.

Tagad var salikt torti. Uz apakšējās kūkas pamatnes liek šokolādes-krējuma maisījumu, kuru pārklāj ar apelsīnu mīkstumu maisījumu. Liek otru pamatni un visu atkārto. Pēdējo kūkas pamatni un sānus noziež ar sablendēto šokolādes maisījumu. Torti uz stundu liek ledusskapī – gatavs!

Lasi vēl: Bumbieru kūka ar mandelēm; gaisīga un bezgala garda!

Pievienot komentāru