Sēdēt, liekot vienu kāju pāri otrai, ir kaitīgi! 5 iemesli, lai to nekad nedarītu

4.Muguras sāpes
Ardievu, skaista stāja un normāls miegs! Slaidi pārliekot kāju pār kāju, mēs atduramies pret vienu iegurņa pusi, mugurkauls izliecas nedabiskā “S” burta formā. Ķermenis atriebjas sāpju veidā, kas pastiprinās vakaros. Nepatīkamās sajūtas vispirms rodas jostasvietā un sprandā, bet vēlāk jau pārņem visu muguru, un sāpes izstaro gan uz rokām, gan kājām.

5.Dziļo vēnu tromboze
Kāju sakrustošana bremzē venozo atteci, provocē citu riska faktoru negatīvo ietekmi. Tromba izveidošanās var ilgi nelikt sevi manīt, taču draud ar smagām sekām.

Kā atbrīvoties no šī sliktā ieraduma?
Tas, ka jūs tagad zināt, kāpēc nedrīkst sēdēt, pārliekot vienu kāju pār otru, veselību neuzlabos. Cilvēkiem, kas raduši sēdēt šajā pozā, pārmācīties būs grūti. Taču varētu palīdzēt šādas darbības:
Tiem, kas šo stāvokli ieņem neapzināti, ir ieteicams uzlikt taimeri ar 15 minūšu intervālu, kas atgādinās, ka jāsēž pareizi.
Sāciet nodarboties ar muguras veselību. Nostipriniet muguras muskuļus, divas reizes gadā izejiet masāžas kursu, kontrolējiet stāju.
Palieliniet fizisko aktivitāti. Ideāls variants – ikdienas sporta zāles apmeklējums. Tiem, kam nav laika, piedāvājam skriešanu vai vismaz ilgstošu pastaigu svaigā gaisā.
Izmantojiet speciālas ortopēdiskās palīgierīces: krēslu atzveltnes pārklājus, sēdekļu spilvenus, kāju paliktņus.

Pievienot komentāru