Vienmēr aukstas rokas?! Ņem vērā šo organisma sniegto brīdinājuma signālu!

1. Reino slimība jeb Reino sindroms ir perifērās asinsrites traucējums, ko raksturo epizodiska ekstremitāšu artēriju un arteriolu stenozeTo parasti izraisa aukstums vai stipras emocijas. Ārēji tas izpaužas kā pēkšņa roku un kāju pirkstu, arī auss ļipiņu un degungala nobālēšana vai cianoze. Līdz šim arī nav noskaidroti Reino slimības izraisītāji. Labākā ziņa ir tā, ka šis sindroms ir vairāk nepatīkams nekā bīstams jūsu veselībai.

2. Autoimūnā slimība  ir tāda slimība, kas rodas no pārmērīgas imūnās atbildes pret sava organismā sastopamām vielām un audiem. Šī ir pietiekami nopietna slimība, kuras gadījumā nekavējoties jāvēršas pēc medicīniskas palīdzības. Līdzko tiek noteikts, kas tieši izraisa šo problēmu, autoimūno slimību būs ļoti viegli kontrolēt ar visparastāko medikamentu palīdzību.

3. Hipotireoze ir vairogdziedzera hormonu samazināta izdale. Ja vairogdziedzeris neizdala gana daudz hormonu, cilvēks nejūtas labi un var rasties dažādas veselības problēmas. Vairogdziedzeris darbojas kā organisma iekšējais temperatūras noteicējs un regulētājs, tādēļ brīdī, kad tā nav aktīva, ļoti daudzas ķermeņa funkcijas palēninās, kas var novest pie tādiem simptomiem kā nogurums, aptaukošanās un aukstuma sajūtas. Šī slimība plaši izplatīta cilvēkiem, kam pāri 50 gadiem.

4. Slikta asinsrite ir ļoti izplatīta problēma mūsdienu sabiedrībā, kas ir viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ cilvēkiem salst rokas un tās ir nemitīgi aukstas. Asinsrites pasliktināšanos izraisa sirdsdarbības traucējumi, kas var rasties neaktīva dzīvesveida vai dažādu sirds slimību dēļ. Līdzko organismā tiek traucēta asinsrite, ekstremitātes ir pirmās vietas, kuras sāk izjust aukstumu. Arī piepampums var būt šī rezultāta sekas, jo ekstremitātes atrodas vistālāk no sirds.

5. Anēmija rodas tad, kad asinīs tiek samazināts hemoglobīna vai eritrocītu daudzums. Tā rezultāta organisms nesaņem pietiekoši daudz skābekļa, tādēļ rokas sāk salt. Anēmija var rasties dzelzs deficīta dēļ, pēkšņa asins zuduma dēļ (sievietēm stipras mēnešreižu asiņošanas laikā), dažādu čūlu un pat pāris vēža veidu dēļ. Neskaitot aukstas rokas, anēmijas simptomi ir arī vispārējs nogurums, galvassāpes, reiboņi, elpas zudums un bāla āda.

Lasi vēl: Lūk, kā atbrīvoties no dedzināšanas kuņģī bez medikamentu palīdzības!

6. B12 vitamīnu deficīts. Sarkanajā gaļā, olās, pienā un piena produktos sastopamais B12 vitamīns ir ļoti nozīmīgs cilvēka veselībai, jo tas palīdz ražot sarkanos asinsķermenīšus. Līdzko organismam trūkst šis vitamīns, asinsķermenīši netiek ražoti pietiekoši lielā daudzumā. Šī vitamīna deficīts parasti novērojams veģetāriešiem, kā arī cilvēkiem, kas vecāki par 50 gadiem. Visparastākās asins analīzes var noteikt šī vitamīna trūkumu, kā arī vispārējo asins stāvokli, palīdzot rast vislabāko risinājumu veselības uzlabošanai.

7. Zems asinsspiediens ir viens no iemesliem, kādēļ bieži mēdz būt aukstas rokas. Tas var rasties organisma dehidratācijas, asins zuduma un noteiktu medikamentu lietošanas rezultātā, kā arī tad, ja ir manāmi kaut kādi endokrīnās sistēmas traucējumi. Līdzko asinsspiediens ir zems, organisms no ekstremitātēm sūtīs asinis uz dzīvībai daudz svarīgākiem orgāniem, padarot jūsu pirkstus aukstus vai pat ledainus. Ja gadījumā jums regulāri ir zems asinsspiediens, ko pavada arī nogurums, redzes traucējumi, slikta dūša, vārgums un apdullums, iesakām nekavējoties vērsties pēc mediķu palīdzības.

8. Stress var radīt ne vienu vien organisma darbības traucējumu, tādēļ arī aukstas rokas šajā gadījumā nav izņēmums. Līdzko jūsu organisms tiek pakļauts hroniskam stresam, ķermenis izstrādā adrenalīnu, kas var samazināt asins apgādi ekstremitātēm, padarot tās aukstas.

9. Medikamenti arī var būt iemesls tam, kādēļ jums nemitīgi ir aukstas rokas, jo ir daudz medikamentu, kas sašaurina asinsvadus. Šādos gadījumos kā blakus efekts ļoti bieži ir Reino sindroms.

10. Smēķēšana var nopietni kaitēt jūsu veselībai, tajā skaitā skarot arī asins apgādi jūsu ekstremitātēs. Cigaretēs esošais nikotīns samazina un sašaurina asinsvadu lielumu un traucē pienācīgu asins apgādi.

Pievienot komentāru