Kā labāk cept pankūkas: 9 padomi saimniecēm
Šķidrums pankūkas mīklā jāpievieno karsts, lai palielinātu miltu lipīgumu.
Lai pankūkas būtu garšīgas un skaistas, ļauj, lai izsijātie milti kādu laiku pastāv, nelieto tos uzreiz.
Sāls un cukurs jāpievieno tieši tik daudz kā minēts receptē. Pankūkas no pārāk sālītas mīklas slikti cepās un pankūkas būs gaišas. Savukārt, ja cukura būs pārāk daudz, pankūkas kļūs cietas.
Ja pankūkām paredzētos miltus atšķaidīs sālsūdenī, mīklā nebūs miltu kunkuļu.
Apkaisi sāli pa pannu, lai ceptu pankūkas, pēc tam noslauki ar salveti un tikai pēc tam uz pannas lej sviestu un mīklu.
Ērti cept pankūkas 2 pannās, kamēr trešā stāv uz nelielas uguns. Ir vēlams pankūkas laku pa laikam apgriezt otrādi.
Ja pie pārgriešanas pankūka sadalās, nepieciešams mīklai pievienot vēl miltus un olu.
Lai uzsildītu pankūkas, tev ir jāpārklāj pankūku kaudze ar foliju un jānovieto uzkarsētā cepeškrāsnī līdz 140 ° C krāsns augšējā līmenī uz 10–15 minūtēm.
Ļoti bieži nav iespējams nekavējoties apēst visas saceptās pankūkas. Un nākamajā dienā viņas vairs nav tik garšīgas un svaigas. Lai sniegtu svaigumu vakardienas pankūkām, katra pankūka jāpārkaisa ar cukuru vienā pusē (iekšpusē), jāsarullē, jāuzklāj uz cepešpannas, kas ir viegli ieeļļota vai pārklāta ar cepamo papīru, un jātur 4-5 minūtes maksimāli uzkarsētā cepeškrāsnī.