3 profesijas, kuras drīz izzudīs (par ko nevajag mācīties)

Pasaule mainās ļoti strauji. Ar šīm izmaiņām aci pret aci ir saskārušies cilvēki, kuru profesija vēl pirms dažiem gadiem bija ļoti pieprasīta, taču šobrīd ir praktiski izzudusi. Viņi nezin, ko darīt tālāk. Tāpēc ir ļoti svarīgi jau iepriekš zināt, kuras profesijas drīzumā kļūs nevajadzīgas un par ko jau nu pavisam nevajag iet mācīties, lai nezaudētu savu laiku.

No kādām profesijām pasaule atteiksies

Negribas uzskaitīt acīmredzamo, tādus, kā pastnieki vai atbalsta dienestu operatorus. Pie tam, ka šīs profesijas jau tagad nav tik pieprasītas kā citas. Bet es vēlos pastāstīt par trim profesijām , kuras drīz izzudīs, un kuru pārstāvji varbūt esat jūs vai jūsu paziņas.

Tūrisma kompānijas darbinieks. To visu, ko agrāk darīja šis darbinieks, tagad ir vienkārši iespējams izdarīt online. Nopirkt biļeti, rezervēt viesnīcu – tagad to nebūs grūti izdarīt pat cilvēkam, kurš ne reizi nav bijis ārpus sava dzimtā novada.

Sekretārs. Tagad sekretārs ir vairāk privilēģija, nekā akūta nepieciešamība. Galu galā, sekot svarīgām lietām ieslēgt atgādinājumu var savā telefonā. Un dēļ tā nav nepieciešams maksāt algu atsevišķam darbiniekam.

Bankas darbinieks. Pat, ja profesija neizzudīs tuvākajā laikā, tad darbinieku skaits noteikti tiks samazināts. Jo cilvēkiem vairs nav nepieciešams tik bieži apmeklēt banku, lai izņemtu naudu, atvērtu kontu vai kaut ko samaksātu. Tas viss ir viegli izdarāms caur internetu.

Ja jūs atradāt sevi šajā sarakstā, nepārdzīvojiet pirms laika. Vienmēr var atrast pieprasītas profesijas un iemācīties kaut ko jaunu. Piemēram, dizainera profesija ir viegli apgūstam un vienmēr ir pieprasīta.

Pievienot komentāru