Korpulents vīrietis nolēma pārsteigt līgavu un nometa 145 kg svara


50% jebkura pasākuma veiksmes ir atkarīgi no pārliecības par sevi. Džonu nevarēja saukt par līderi vai kompānijas dvēseli, viņš vienmēr ir bijis kautrīgs, pie tam ar lieko svaru, taču gribasspēka viņam bija pietiekami. Tieši pateicoties raksturam, Džons Allers spēja pilnībā izmainīt savu dzīvi un savu tēlu. Tiesa gan tas vīrietim prasīja gandrīz 20 mēnešus neatlaidīga darba, taču rezultāts bija tā vērts.

Kā viss sākās?
Džons ir jauns vīrietis, kura svars bija 245 kg. Protams, dzīvot tādā ķermenī nav viegli, un arī veselībai tas ir milzīgs pārbaudījums. Neskatoties uz savu nestandarta figūru, Džons satika savu sapņu meiteni. Pēc ne visai gara romāna, viņš bildināja viņu, un izredzētā atbildēja “jā:” Sākās gatavošanās kāzām, un šis notikums pamudināja Džonu sasniegt kādu svarīgu mērķi.

Nākošā sieva ne reizi netika teikusi, ka Džons slikti izskatītos, vai, ka viņam vajadzētu normalizēt svaru, bet Džons zināja, ka atrodas briesmīgā formā. Viņš bija noguris pirkt gigantiska izmēra apģērbu, svērties uz rūpnieciskajiem svariem un nogurt no īsām pastaigām. Bija pienācis laiks nomest svaru, un Džons zināja, kas jādara.

Džona plāns: mīnus 130 kilogrami

Džons nolēma, ka drib svērt ap 100 kg, tātad jāķeras pie lietas. No sākuma vīrietis pievienoja ikdienas fizisko aktivitāti. Mājāssēdētājs Džons katru dienu nogāja vairākus kilometrus, un, lai arī distance nedevās viegli, puisis nepadevās.

Ikdienas pastaigas, gāzēto saldināto dzērienu un miltu izstrādājumu izslēgšana no ikdienas uztura izdarīja savu darbu: divu nedēļu laikā Džona svars samazinājās par 10 kilogramiem. Puiša motivācija pacēlās tik augstu, ka viņš sadūšojās uz ne visai vienkāršu priekš sevis soli. Džons atzina, ka viņam ir aptaukošanās, un pieteicās speciālā programmā, kur palīdz tādiem, kā viņš. Priekšā gaidīja pusotrs gads neatlaidīga ikdienas darba.

Katra Džona diena bija izplānota. Sākot no fiziskajiem vingrinājumiem līdz šķīvja saturam, programma kontrolēja visu. Džons ik dienu veltīja laiku pastaigām un treniņiem svaru zālē. Džons negrasījās novērsties no iezīmētā kursa.

No puiša mājas nozuda alkohols, trekni, cepti un miltu ēdieni. Pončiki un kola palika tālā pagātnē, bet desertu vietā uz galda parādījās veselīgie augļi.

Džons vairāk sāka dzert ūdeni, ēst liesu gaļu, katrā ēdienreizē apēst augļu porciju. Viņa organismam, kurš gadiem bija radis pie nepareiza uztura, tas bija stress, toties rezultāts pārspēja visas cerības.


Pusotra gada laikā Džons zaudēja 145 kilogramus. Tas ir pat vairāk, nekā viņš bija plānojis. Taču arī tās nebija pārvērtību beigas. Džons gūlās uz operāciju galda, lai pēc svara zaudēšanas atbrīvotos no liekās ādas. Ķirurgiem šāda operācija ir pierasta lieta.

Džons izgāja rehabilitācijas kursu pēc operācijas un atgriezās normālā dzīvē. No korpulentā cilvēka ar lieko svaru nebija palicis ne vēsts. Džons kļuva par aktīvu puisi ar slaidu figūru, kurš regulāri nodarbojas ar sportu. Visi neatlaidīgā darba mēneši attaisnojās, Džona dzīve uzlabojās tūkstoškārt.

Tievēt ar prātu

Ārsti ļoti nopietni iesaka neeksperimentēt ar savu svaru bez speciālista konsultācijas. Džons izdarīja pareizi, kļūdams par speciālās programmas dalībnieku. Viņa tievēšanas procesu kontrolēja dietologs, endokrinologs un terapeits. Jebkāda novirze no normāla stāvokļa tika fiksēta, un svara zaudēšanas process tika koriģēts.

Tie, kas cenšas atbrīvoties no liekajiem kilogramiem mājās, vienmēr riskē. Nepareizas diētas un nepareizas slodzes var bēdīgi atsaukties uz veselību. Piemēram, straujš svara zudums var provocēt problēmas ar asinsspiedienu un sirdi.

Starp citu, kā atzīmē dietologi, pēdējos gados bieži tiek novēroti ēšanas uzvedības traucējumi. Kad tievējošais pilnībā atsakās no ēdiena,bet pēc tam pārēdas, tiek traucēts ne tikai metabolisms, bet arī sava uztura uzņemšana. Sākas problēmas ar pārēšanos, badošanos un depresīviem stāvokļiem. Tādos gadījumos pacientam palīdzēt ir ievērojami grūtāk. Tievējiet ar prātu, konsultējieties ar speciālistiem, lai paliktu veseli!

Pievienot komentāru