7 vērtīgākās baklažānu īpašības; samazina lieko svaru un cīnās ar diabētu!

Tiek uzskatīts, ka cilvēka veselība ir atkarīga no viņa dzīvesveida, un galveno lomu tajā spēlē pareizs uzturs. Liekot lietā pavisam nelielas pūles, jūs būtiski varat uzlabot savu pašsajūtu. Viss, kas jums nepieciešams – sabalansēts uzturs!

Pirmkārt, jums vajadzētu nodrošināt organismu ar vērtīgām barības vielām, minerālvielām un vitamīniem, tāpēc centieties savā uzturā pēc iespējas vairāk iekļaut tieši augļus un dārzeņus, tai skaitā arī baklažānus, jo, kā izrādās, tie ir neticami vērtīgi. Pat pēc tam, kad šos dārzeņus augstā temperatūrā pagatavo, tie saglabā praktiski visas savas vērtīgās vielas, tāpēc esam sagatavojuši nelielu sarakstiņu ar vērtīgākajām šī dārzeņa īpašībām, kā dēļ tos noteikti vajadzētu iekļaut savā uzturā regulāri.

Lasi vēl: 7 vērtīgākās hurmas īpašības; stiprina nervu sistēmu un normalizē sirdsdarbību!

 

1. Ilgmūžības dārzenis

Baklažāni satur ļoti lielu daudzumu kālija sāļu, kas atstāj pozitīvu ietekmi uz sirds un asinsvadu sistēmu. Tieši tāpēc baklažāni tiek rekomendēti vecāka gada gājuma cilvēkiem, kas cieš no šīs sirds un asinsvadu sistēmas saslimšanām.

2. Barība smadzenēm

Baklažāni satur flavonoīdus, kas piešķir baklažāniem violeto krāsu. Šī pati viela spēj aizsargāt no smadzeņu šūnu bojājumiem. Baklažānu lietošana uzturā ir lieliska profilakse atmiņas stiprināšanai.

3. Cīnās ar vēzi

Antiocāni un hlorogēnskābe aizsargā mūsu šūnas no bojājumiem, ko rada brīvie radikāļi, kas savukārt kavē dažādu audzēju šūnu izplatīšanos.

4. Cīnās ar diabētu

Baklažāni ir ļoti ieteicami cukura diabēta slimniekiem, jo tie satur ļoti maz ogļhidrātu, turklāt baklažānos ir arī mangāns, kas aktivizē tauku vielmaiņu un pazemina cukura līmeni asinīs.

Lasi vēl: 10 vērtīgākās tomātu īpašības; palīdz uzlabot ne tikai cilvēka fizisko, bet arī psihisko stāvokli!

5. Pazemina holesterīna līmeni asinīs

Baklažāni satur pektīnu, kas uzlabo gremošanu un žults apmaiņu, kā arī izvada no organisma lieko holesterīnu.

6. Samazina lieko svaru

Baklažāni ir mazkaloriju dārzeņi, kas var būt jūsu lielākie palīgi cīņā ar lieko svaru. 100 g šo dārzeņu satur tikai 28 kalorijas, turklāt šis produkts ir bagāts ar šķiedrvielām, kas no organisma izvada toksīnus.

7. Palīdz cīņā ar kaitīgiem ieradumiem

Tiem, kas vēlas atmest smēķēšanu, tiek rekomendēts ēst tieši zilas krāsas produktus, jo to sastāvā ir visnotaļ liels daudzums nikotīnskābes, kas palīdz daudz vieglāk atmest smēķēšanu, nekaitējot veselībai.

 

 

Pievienot komentāru