1. Uzlabo smadzeņu darbību
Kanēlis uzlabo atmiņu, paaugstina koncentrēšanās spējas, kā arī samazina Alcheimera slimības attīstības risku. Regulāri pievienojot savam ēdienam šķipsniņu kanēļa, jūs spēsiet apkarot depresiju un galvassāpes.
2. Stiprina sirdi
Pensilvānijas universitātes zinātnieki ir pierādījuši, ka kanēļa un kurkuma iekļaušana uzturā novērš sirds un asinsvadu slimību attīstības risku.
3. Palīdz notievēt
Kanēlis uzlabo vielmaiņu, tāpēc šķipsniņa kanēļa jūsu diētiskajā uzturā nebūs lieka.
4. Uzlabo gremošanu
Kanēlis ir ļoti vērtīgs zarnu iekaisuma gadījumā, tas palīdz mazināt hroniskas sāpes vēderā. Lai uzlabotu gremošanu, kanēli var pievienot arī zupām.
5. Uzlabo noskaņojumu
Kanēlis satur ļoti daudz mangāna, kas palīdz uzlabot noskaņojumu ne sliktāk kā šokolāde.
6. Stiprina smaganas un atsvaidzina elpu
Kanēlim piemīt ļoti spēcīgas antibakteriālās īpašības, tāpēc iekļaujiet savā uzturā kanēli, ja vēlaties stiprināt smaganas un aizsargāt zobus no bojāšanās, turklāt tas vēl nav viss – kanēlis arī lieliski atsvaidzina elpu.
7. Uzlabo ādas stāvokli
Maskas, kuru sastāvā ir kanēlis – neaizvietojamas cilvēkiem ar taukainu un problemātisku sejas ādu. Tāpat aromātisko garšvielu izmanto masāžai.
Lasi vēl: Vērtīgākās žāvētu plūmju īpašības; imunitātei un skaistumam!