Vērtīgākās žāvētu plūmju īpašības; imunitātei un skaistumam!

Plūmes – vieni no pirmajiem augļiem, kurus cilvēki iemācījās žāvēt, un žāvētām plūmēm piemīt patiešām unikālas īpašības!

Žāvētas plūmes viennozīmīgi ietilpst visvērtīgāko produktu sarakstā, taču ne priekš visiem. Šos žāvētos augļus nav ieteicams lietot uzturā cilvēkiem ar aknu iekaisumu, diabētiķiem un barojošām mātēm, taču visiem pārējiem žāvētas plūmes ir ļoti noderīgas, it īpaši sievietēm!

Lasi vēl: 7 vērtīgākās dateļu īpašības; attīra asinsvadus un dod enerģiju visai dienai!

 

1. Labam noskaņojumam

Katram no mums ir zināms, ka sievietes daudz vairāk kā vīrieši ir pakļautas krasām garastāvokļa svārstībām. Žāvēto plūmju sastāvs ir kā radīts tam, lai izlīdzinātu emocionālās svārstības, līdzsvarotu psihisko stāvokli, palīdzētu cīnīties ar skumjām, apātiju, bezmiegu, trauksmi un uzbudināmību. Meklējiet harmoniju sevī – iekļaujiet savā uzturā žāvētus augļus!

2. Sirdij

Kālijs – pamata elements, kas palīdz uzturēt sirds un asinsvadu sieniņu veselību. 100 g žāvētu plūmju spēj segt 65 % no kālija ieteicamās dienas devas organismam. Ja gribat, lai jūsu asinsspiediens ir normas robežās – ēdiet žāvētas plūmes!

3. Gremošanai un notievēšanai

Žāvētas plūmes veicina mīkstu vēdera izeju, turklāt pietiek tikai ar pāris žāvētajām plūmēm, lai iestātos vēlamais efekts. Pateicoties pektīnvielām un pārtikas šķiedrām, žāvētas plūmes normalizē zarnu darbību, tādā veidā uzlabojot barības vielu uzsūkšanos no pārtikas. Ja vēlaties zaudēt svaru, žāvētas plūmes ēdiet dienas pirmajā pusē. Regulāri lietojot uzturā žāvētas plūmes, jūs novēršat audu pietūkumu, jo šis produkts palīdz izvadīt no organisma lieko šķidrumu.

4. Skaistumam

Žāvētas plūmes ir bagātas ar antioksidantiem, kas savienojumā ar silīciju un biotīnu stāv sardzē jaunībai un skaistumam. Sievietes, kuras regulāri savā uzturā iekļauj žāvētas plūmes, izceļas ar tīru un gludu ādu, kurai nav tendence uz apsārtumu un lobīšanos, kā arī šo sieviešu mati ir mīksti un mirdzoši.

5. Imunitātei 

Pateicoties tiem pašiem antioksidantiem, žāvētām plūmēm piemīt arī izteikta pretvēža iedarbība. Profilaksei būs gana ar 5 žāvētām plūmēm dienā. Tāpat šie žāvētie augļi nomāc mikrobu vairošanos mutē un ir ļoti vērtīgi anēmijas un avitaminozes gadījumā.

Lasi vēl: Ēd rozīnes! Veseliem zobiem un sirdij!

Pievienot komentāru