7 vērtīgākās sarkano kāpostu īpašības; lapas dziedē brūces, bet sula palīdz notievēt!

Gaisa temperatūras samazināšanās uzreiz atsaucas uz to cilvēku veselību, kuriem ir pazemināta imunitāte – parādās pirmās saaukstēšanās pazīmes, uzrodas vispārēja vājuma sajūta un miegainība. 

Šādos brīžos organisms pats mēģina pateikt priekšā to, ka tam ir nepieciešams atbalsts sabalansēta uztura veidā, iekļaujot tajā gan dārzeņus, gan augļus ar augstu vitamīnu saturu.

Par mūsu veselību cenšas rūpēties pati daba, dodot mums nepieciešamos vitamīnus dažādu dārzeņu un augļu veidā, taču šoreiz mēģināsim uzzināt kaut ko vairāk par, tā sauktajiem, sarkanajiem kāpostiem, kas, kā izrādās, ir daudz vērtīgāki par parastajiem jeb baltajiem kāpostiem, jo tieši sarkanie kāposti satur veselu lērumu vitamīnu un minerālvielu!

Lasi vēl: 7 vērtīgākās kāpostu īpašības; veselīgiem matiem un ādai!

 

1. Sarkanos kāpostus uzturā vajadzētu iekļaut tiem cilvēkiem, kuri cieš no hipertonijas, jo tie palīdz samazināt spiedienu, kā arī stiprināt asinsvadus, padarot tos daudz elastīgākus.

Shredded red cabbage in clay bowl on black background. Vegetarian healthy food. Top view

2. Sarkano kāpostu lapas ir spējīgas dziedēt brūces un apdegumus, bet komprešu veidā arī atbrīvot no galvassāpēm.

3. Sarkano kāpostu sula izvada no organisma toksīnus, kā arī attīra aknas.

4. Zinātnieki ir secinājuši, ka regulāra sarkano kāpostu sulas lietošanas samazina risku saslimt ar krūts vēzi.

5. Fitoncīdi, ko satur sarkanie kāposti, ir zināmi ar to, ka tie spēj cīnīties ar tuberkulozes nūjiņu. Jau Senajā Romā sarkano kāpostu sulu lietoja plaušu slimību ārstēšanā.

oetb5chgbhcff_bigger

6. Sarkano kāpostu sulu tiek rekomendēts dzert, lai stiprinātu nagus.

7. Laba ziņa ir arī tiem, kuri cenšas notievēt – sarkano kāpostu sula paātrina vielmaiņu un normalizē gremošanas procesus.

Lasi vēl: 7 vērtīgākās baklažānu īpašības; samazina lieko svaru un cīnās ar diabētu!

Pievienot komentāru