Šis gluži vienkāršais ābolu pīrāgs ir pelnījis slavas vietiņu tavu recepšu klāstā. Ābolu gabaliņi, kas dekorē pīrāga virsmu, atgādina kaut ko ļoti eksotisku, bet pildījums ir tik ļoti maigs, gluži kā suflē!
Galvenais – izvēlēties labus ābolus, kuri būtu sulīgi, zaļi un mazliet skābeni. Ja jūs ievērosiet produktu proporcijas, kādas ir norādītas receptē, nav pat ne mazāko šaubu, ka pīrāgs varētu neizdoties. Kad tas ir atdzesēts, tas ir tik maigs un tik lieliski garšo! Noteikti pamēģini!
Lasi vēl: Dateļkūciņas ar lipīgu krējuma karameļu mērci – ātri un vienkārši!
Krāsnī gatavots ābolu pīrāgs
MĪKLAS SASTĀVDAĻAS:
- 100 g sviesta;
- 100 g biezpiena;
- 100 g cukura;
- 200 g miltu;
- 1 tējk. cepamā pulvera;
- šķipsniņa sāls.
ĀBOLU PILDĪJUMAM:
- 4 āboli;
- 2 ēdamk. citronu sulas;
- 80 g rozīņu;
- 2 ēdamk. konjaka (var izmantot arī apelsīnu sulu).
SASTĀVDAĻAS KRĒJUMA UZLĒJUMAM:
- 200 g 25 % krējuma;
- 2 olas;
- 1 ēdamk. cukura;
- naža gals vaniļas;
- 2 ēdamk. cietes.
Lasi vēl: Ķiršu krēms – īsts vasaras gardums!
PAGATAVOŠANA.
1. Uz dēlīša ar nazi sagrieziet gabaliņos sviestu. Izsijājiet miltus un pievienojiet cepamo pulveri. Sagatavojiet mīklu, pievienojot sviestam vaniļu, cukuru, šķipsniņu sāls un miltus.
2. Ietiniet mīklu pārtikas plēvē un atstājiet to uz 30 minūtēm ledusskapī.
3. Nomazgājiet rozīnes un aplejiet tās ar konjaku vai apelsīnu sulu.
4. Ābolus nomazgājiet, sagrieziet četrās daļās un apšļakstiet ar citronu sulu, lai tās neapbrūnē. Sešas ābolu ceturtdaļas atvēliet dekorēšanai. Veiciet nelielus iegriezumus ābolu virsmās, lai pagatavošanas laikā tās atvērtos kā ziedlapiņas.
5. Pārējos ābolus sagrieziet kubiciņos. Pievienojiet cukuru, nedaudz citronu sulas un lieciet sautēties uz mazas uguns, līdz tie kļūst mīksti.
6. Izņemiet no ledusskapja mīklu un klājiet to formā, pirms tam neaizmirstot formu ieziest ar sviestu.
7. Formu ar mīklu lieciet jau iepriekš iesildītā krāsnī līdz 180° uz 10 – 12 minūtēm.
8. Sajauciet krējumu, olas, cukuru, vaniļu un cieti viendabīgā masā. Varat pievienot arī sarīvētu citrona miziņu, tā dos patīkamu svaigumu un jauku aromātu.
9. Lieciet sautētos ābolus uz mīklas virsmas, droši apberot to arī ar rozīnēm. Pēc pašu vēlmes varat pievienot arī valriekstus. Ļoti uzmanīgi lieciet iepriekš sagrieztās ābolu šķēlītes pa virsu.
10. Aplejiet pīrāgu ar pagatavoto krējuma maisījumu un lieciet cepties 200° temperatūrā vidēji 25 minūtes.
11. Gatavo pīrāgu varat apbērt ar pūdercukuru vai kokosriekstu skaidiņām.
Šis maigais ābolu-krējuma pīrāgs vislabāk domāts brīvdienu baudīšanai, jo tas ir tik neatvairāmi gards un svinīgi dekorēts! Izdariet labu darbu – dalieties šajā gardumā arī ar draugiem, ja ne paši ar savu pīrāgu, tad vismaz ar šo recepti!