Dateļkūciņas ar lipīgu krējuma karameļu mērci – ātri un vienkārši!

Katra no mums bieži vien vēlas pamēģināt ko jaunu, un tas pilnīgi noteikti ir attiecināms arī uz virtuvi un desertiem, tāpēc mēs tev piedāvājam iepazīties ar kādu visnotaļ izsmalcinātu recepti, kas savā būtībā ir pavisam vienkārša! 

Dateļkūciņas ar lipīgu krējuma karameļu mērci! Izklausās sarežģīti?! Patiesībā tas ir pavisam vienkārši un ātri pagatavojams deserts, kas sagādās baudu tavām garšas kārpiņām! Pāris vienkāršas sastāvdaļas, mazliet tava laika un bezgala gards iznākums! Pamēģini!

Lasi vēl: Vienkārša recepte: Torte “Skudrupūznis” 10 minūtēs!

 

SASTĀVDAĻAS: 

  • 85 g mīksta sviesta, nedaudz sviesta formas ietaukošanai;
  • 100 g sakapātu dateļu bez kauliņiem;
  • 100 g gaišā nerafinētā cukura;
  • 1/2 tējk. vaniļas esences;
  • 2 lielas olas;
  • 100 g miltu;
  • 1,5 tējk. cepamā pulvera;
  • liels, ar dakšiņu samīcīts banāns.

Krējuma karameļu mērcei: 

  • 85 g tumšā nerafinētā cukura;
  • 50 g sviesta;
  • 2 ēdamk. saldā krējuma.

Lasi vēl: Bumbieru kūka ar mandelēm – gaisīga un bezgala garda!

PAGATAVOŠANA.

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 °C (regulētāja stāvoklis 3-4). Ietauko 4 pudiņa formas vai ugunsdrošus cepamos trauciņus 200 ml tilpumā. Dateles pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj 10 minūtes mirkt, līdz tās kļūst mīkstas.

2. Viendabīgā masā saputo sviestu, cukuru un vaniļas esenci. Šajā masā ieputo olas, kā arī iemaisa miltus un cepamo pulveri. No datelēm nolej šķidrumu un ar virtuves kombainu samaļ tās biezenī (var arī samīcīt ar dakšiņu). Dateļu masu un samīcīto banānu iejauc sviestā.

3. Sagatavoto mīklu pilda pudiņa formās vai trauciņos un liek tos uz plāts. Cep 20 minūtes vai līdz brīdim, kad kūciņas ir uzbriedušas un kļuvušas stingras. 5 minūtes atdzesē, tad liek kūciņas uz šķīvjiem.

4. Pannā ieber cukuru, piejauc sviestu un krējumu. Uz mazas liesmas karsē 5 minūtes vai līdz brīdim, izveidojusies sīrupveida mērce. Šo mērci pārlej pār kūciņām tieši pirms pasniegšanas. Ļoti labi klāt ies arī kāda saldējuma bumbiņa!

Pievienot komentāru