Ķiršu krēms – īsts vasaras gardums!

Ir visīstākais ķiršu laiks! Kāpēc gan nepalutināt sevi ar kādu gardu ķiršu desertu?! 

Vēlamies tevi iepazīstināt ar kādu pavisam vienkāršu recepti – bezgala gards ķiršu krēms! Tas ir gan ļoti universāls produkts, kuru var izmantot arī kā piedevu pie citiem saldajiem ēdieniem, gan arī viegli un ātri pagatavojams, turklāt ir patiešām garšīgs! Noteikti pamēģini!

Lasi vēl: Šokolādes kūka ar avenēm – satur tikai 30 g miltu!

 

SASTĀVDAĻAS:

  • 1/2 l kefīra;
  • 1/2 kg ķiršu;
  • 1 citrona sula;
  • 2 olas;
  • 250 g cukura;
  • 1 ēdamk. (bez kaudzes) želatīna;
  • 1 ēdamk. ruma vai konjaka;
  • 1 ēdamk. vaniļas cukura;
  • 1 kanēļa standziņa.

Lasi vēl: Melleņu krēms – vienkārši, ātri un bezgala gardi! Sajūti vasaras garšu!

PAGATAVOŠANA.

Ķiršiem izņem kauliņus, ogas pārber ar 1/2 cukura daudzuma. Atsulojušos ķiršus liek katlā un nedaudz pasautē. Puskrūzē kefīra uzbriedina želatīnu. Olu dzeltenumus saputo ar atlikušo cukuru un vaniļas cukuru, līdz cukurs izkusis. Gatavo masu iemaisa kefīrā, pievieno ķiršogas (bez sīrupa), ar 1/2 citrona sulas saputotus olu baltumus. Iejauc izšķīdinātu želatīnu un liek ledusskapī sastingt. Ķiršu sīrupam pieliek rumu vai brendiju, kanēļa standziņu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Atdzesētu pasniedz ar gatavo krēmu.

Pievienot komentāru