Kokosriekstu siera kūka ar ananasu gabaliņiem būs gana laba gan ikdienas saldajiem mirkļiem, gan arī ļoti labi izskatīties uz svētku galda!
Tā ir ne tikai bezgala garda, bet arī ļoti viegli un salīdzinoši ātri pagatavojama, turklāt no pavisam vienkāršām sastāvdaļām! Tā ir krēmīga, maiga un katrs tās gabaliņš burtiski kūst uz mēles, turklāt šī izteiktā kokosriekstu garša – tā ir īsta bauda garšas kārpiņām! Garšos gan lieliem, gan maziem! Ir vērts pamēģināt!
Lasi vēl: Recepte. Šokolādes pīrāgs ar biezpiena bumbiņām – garšos gan lieliem, gan maziem!
SASTĀVDAĻAS:
- 300 g šokolādes cepumi;
- 75 g sviests;
- 600 g krēmsiers;
- 2/3 glāzes pūdercukurs;
- 3 olas;
- 1/2 glāze kokosriekstu piens;
- 440 g svaigi vai konservēti ananasi;
- 1 glāze kokosriekstu skaidiņu.
PAGATAVOŠANA:
Vispirms nepieciešams uzsildīt cepeškrāsni līdz 160 grādiem. Sagatavo cepamo formu (22 cm diametrā). Sviestu izkausē un atdzesē. Cepumus sasmalcina un pievieno izkausētajam sviestam. Rūpīgi samaisa. Masu izklāj formas apakšā un izlīdzina. Kamēr gatavo pildījumu, formu ieliek saldētavā.
Ja tiek izmantoti konservētie ananasi, tad nolej sīrupu un ananasus sagriež mazos gabaliņos. Krēmsieru sajauc ar pūdercukuru. Pa vienai pievieno olas, katru reizi visu samaisot. Pievieno kokosriekstu pienu (ja tiek izmantots konservētais piens, tad pirms atvēršanas to vajag kārtīgi sakratīt). Pievieno ananasu gabaliņus un 3/4 glāzes kokosriekstu skaidiņu. Visu pēdējo reizi kārtīgi apmaisa. Pildījumu lej cepamajā formā un cep aptuveni 50 minūtes.
Vispirms siera kūkai cepeškrāsnī ar atvērtām durvīm jāļauj atdzist, pēc tam to ņem ārā un pārkaisa ar atlikušajām kokosriekstu skaidiņām. Uzglabā ledusskapī.
Lai labi garšo!
Lasi vēl: Recepte. Torte “Snickers” – vienkārši pagatavojama un bezgala garšīga!