Piedāvājam jums iepazīties ar kāda bezgala garda šokolādes pīrāga recepte, kas ļoti līdzinās tortei, tā kā to pilnīgi noteikti var likt arī uz svētku galda!
Biezpiena-kokosriekstu bumbiņas savienojumā ar mīkstu šokolādes biskvītu – neparasti un gardi! Garšos gan lieliem, gan maziem! Noteikti ir vērts pamēģināt!
SASTĀVDAĻAS:
- 250 g biezpiens;
- 50 g ciete;
- 80 g cukurs;
- 70 g kokosriekstu skaidiņas;
- 6 olu dzeltenumi;
- 6 olu baltumi;
- 20 g kakao;
- 20 g kviešu milti;
- 4 g vanilīns;
- 4 g cepamais pulveris;
- 100 g tumšā šokolāde;
- 20 ml saldais krējums;
- 50 g sviests.
PAGATAVOŠANA.
Biezpienu sajauc ar 50 g kokosriekstu skaidiņu, 30 g cietes, 50 g cukura un 2 olu dzeltenumiem. Masu sakuļ ar mikseri, pēc tam veido bumbiņas.
Cepamajā formā ( Ø 24 cm vai Ø 26 cm) ieklāj cepamo papīru. Pa apli liek biezpiena bumbiņas.
Kakao sajauc ar miltiem, cieti, vanilīnu un cepamo pulveri. Olu baltumus sakuļ stingrās putās.
Olu dzeltenumus sakuļ ar 30 g cukura, pēc tam pievieno 50 g izkausētas šokolādes. Visu kārtīgi samaisa. Pēc tam pievieno sauso maisījumu ar kakao un sakultos olu baltumus.
Iegūto masu lej virsū biezpiena bumbiņām. Liek cepeškrāsnī un cep 180 grādos 30-35 minūtes.
Atlikušo šokolādi izkausē ūdens peldē, pievieno sviestu un saldo krējumu. Iegūto masu lej pāri gatavam pīrāgam, pēc tam apkaisa ar kokosriekstu skaidiņām.
Lai labi garšo!
Lasi vēl: Recepte. Banānu pīrāgs – viegli un ātri pagatavojams deserts!