Recepte. Torte “Ferrero Rocher”- burtiski kūst uz mēles!

 

Kurš gan kaut reizi dzīvē nav baudījis izsmalcinātās un bezgala gardās šokolādes konfektes “Ferrero Rocher”?! Jā, tas patiešām ir īsts garšas baudījums! 

Taču vēl lielāks garšas baudījums ir šī “Ferrero Rocher” torte, kas burtiski kūst uz mēles, tāpēc ir vērts pamēģināt! Garšos gan lieliem, gan maziem, turklāt to pilnīgi noteikti var likt arī uz svētku galda!

Lasi vēl: Recepte. Torte “Bounty” – paradīzes garšas kārums!

 

SASTĀVDAĻAS:

  • 5 lielas olas;
  • 6 ēdamk. cukurs;
  • 1,75 glāze malti lazdu rieksti;
  • 2 ēdamk. milti;
  • 2 ēdamk. kakao pulveris;
  • 2 ēdamk. cepamais pulveris;
  • 200 g sviests (istabas temperatūras);
  • 280 g tumšā šokolāde;
  • 7 ēdamk. nutella;
  • 200-220 g vafeles (salauztas drupačās);
  • 10 “Ferrero Rocher” konfektes.

PAGATAVOŠANA. 

Olas sakuļ ar pūdercukuru, līdz masa ir vismaz 3 reizes palielinājusies. Pēc tam sajauc kopā miltus, kakao un cepamo pulveri. Pievieno sasmalcinātus riekstus. Sauso maisījumu 3 piegājienos pakāpeniski pievieno olu maisījumam. Cepamo formu iesmērē ar sviestu un lej tajā mīklu. Cep 175 grādos aptuveni 40 minūtes.

Šokolādi izkausē, bet pēc tam atdzesē līdz istabas temperatūrai un sajauc ar iepriekš sakultu sviestu un nutellu. Visu sakuļ līdz viendabīgai masai. Izcepto biskvītu sagriež 2-3 daļās. Vafeles sadrupina.

Katru biskvīt kārtu pārklāj ar krēmu un pārkaisa ar vafeļu drupačām. Ar atlikušo krēmu apsmērē torti no ārpuses, apkaisa ar sadrupinātām vafelēm un riekstiem, ja vēl kaut kas ir palicis pāri. Katru konfekti sagriež uz pusēm un liek pa apli uz tortes. Torti kārtīgi atdzesē un pirms pasniegšanas tai nedaudz jāpastāv istabas temperatūrā, lai krēms kļūtu mīkstāks.

Lai labi garšo! 

Lasi vēl: Recepte. Torte “Snickers” – vienkārši pagatavojama un bezgala garšīga!

Pievienot komentāru