Kā var palikt vienaldzīgs pret salda un gaisīga biskvīta gabaliņu? Un ja vēl tas ir apsmērēts ar krēmu…
Mēs piedāvājam recepti, pēc kuras biskvīts sanāks elastīgs, ļoti mīksts un gaisīgs – ideāli piemērots mājas kūkām un ruletēm.
Ievēro precīzi sastāvdaļas un pagatavošanas gaitu.
Sastāvdaļas:
- 6 olas
- 1 glāze cukurs
- 1 glāze miltu
- 1 šķipsniņa soda vai 0,5 tējkarote cepamais pulveris
Pagatavošana:
- Pirms sist olas, ievieto tās saldētavā uz 10-15 minūtēm, viņām jābūt ļoti vēsām.
- Sakul olas ar mikseri lielā ātrumā.
- Miksera “slotiņai” jāpārvietojas pa virsmu un tikai reizēm jāpieskaras bļodas dibenam.
- Pēc tam, kad olu masas apjoms palielinājies 4-5 reizes, sāc nelielās porcijās pievienot cukuru.
- Ieslēdz mikseri un pievieno izsijātus miltus, pievieno arī sodu vai pūdercukuru.
- Daži konditori iesaka “maskēt” sodas garšu ar etiķi vai citronskābi, tos pievienojot mīklai.
- Cepamajā formā ieklāj pergamentu un apkaisa ar miltiem, ielej biskvīta mīklu.
- Cepamā forma ar mīklu jāliek jau uzsildītā cepeškrāsnī un jācep temperatūrā, kas nepārsniedz 180 grādus.
- Ja pamani, ka biskvīta malas sāk kļūt brūnas, bet vidus vēl ir šķidrs, pakāpeniski samazini temperatūru.
- Biskvīts tiek cepts aptuveni 45 minūtes, gatavošanas laiks ir atkarīgs no cepamās formas diametra.
- Cepšanas laikā cepeškrāsns durvis nav ieteicams atvērt: biskvīts var sakristies!
- Ļauj biskvītam atdzist tieši cepamajā formā, pēc tam vari to izņemt.
- Spēja izcept gaisīgu un mitru biskvītu ir viena no prasmīgas saimnieces pazīmēm.
- Tu vai pagatavot īstu šedevru, ja pievienosi biskvīta mīklai riekstus, un pēc tam biskvītu apsmērēt ar krēmu.
- Vienkārši liec lietā nedaudz iztēli!