Lūk, kā pagatavot gaisīgu biskvītu. Sena recepte

 

Kā var palikt vienaldzīgs pret salda un gaisīga biskvīta gabaliņu? Un ja vēl tas ir apsmērēts ar krēmu…

Mēs piedāvājam recepti, pēc kuras biskvīts sanāks elastīgs, ļoti mīksts un gaisīgs – ideāli piemērots mājas kūkām un ruletēm.

Ievēro precīzi sastāvdaļas un pagatavošanas gaitu.

Sastāvdaļas:

  • 6 olas
  • 1 glāze cukurs
  • 1 glāze miltu
  • 1 šķipsniņa soda vai 0,5 tējkarote cepamais pulveris

Pagatavošana:

  1. Pirms sist olas, ievieto tās saldētavā uz 10-15 minūtēm, viņām jābūt ļoti vēsām.
  2. Sakul olas ar mikseri lielā ātrumā.
  3. Miksera “slotiņai” jāpārvietojas pa virsmu un tikai reizēm jāpieskaras bļodas dibenam.
  4. Pēc tam, kad olu masas apjoms palielinājies 4-5 reizes, sāc nelielās porcijās pievienot cukuru.
  5. Ieslēdz mikseri un pievieno izsijātus miltus, pievieno arī sodu vai pūdercukuru.
  6. Daži konditori iesaka “maskēt” sodas garšu ar etiķi vai citronskābi, tos pievienojot mīklai.
  7. Cepamajā formā ieklāj pergamentu un apkaisa ar miltiem, ielej biskvīta mīklu.
  8. Cepamā forma ar mīklu jāliek jau uzsildītā cepeškrāsnī un jācep temperatūrā, kas nepārsniedz 180 grādus.
  9. Ja pamani, ka biskvīta malas sāk kļūt brūnas, bet vidus vēl ir šķidrs, pakāpeniski samazini temperatūru.
  10. Biskvīts tiek cepts aptuveni 45 minūtes, gatavošanas laiks ir atkarīgs no cepamās formas diametra.
  11. Cepšanas laikā cepeškrāsns durvis nav ieteicams atvērt: biskvīts var sakristies!
  12. Ļauj biskvītam atdzist tieši cepamajā formā, pēc tam vari to izņemt.
  13. Spēja izcept gaisīgu un mitru biskvītu ir viena no prasmīgas saimnieces pazīmēm.
  14. Tu vai pagatavot īstu šedevru, ja pievienosi biskvīta mīklai riekstus, un pēc tam biskvītu apsmērēt ar krēmu.
  15. Vienkārši liec lietā nedaudz iztēli!

Pievienot komentāru