Tiem, kuri mīl baklažānus, piedāvājam pagatavot salātus ziemai.
Mēreni asā uzkoda burtiski pazudīs no galda, bet to pagatavot varēs pat iesācēji kulinārijā.
Sastāvdaļas:
· Baklažāni – 2,5 kg
· Burkāni – 1 gb
· Čili pipari – 2 gb
· Svaigas dilles – 1 saišķis
· Ķiploks – 3 galviņas
· Sausie sinepju graudiņi – 1 tējkarote
· Malti melnie pipari – 1 tējkarote
· Malti sarkanie pipari – 0,5 tējkarote
Marinādei:
· Ūdens – 500 ml
· Saulespuķu eļļa – 300 ml
· Etiķis (9%) – 100 g
· Sāls – 2 ēdamkarotes
· Cukurs – 100 g
· Lauru lapas – 2 gb
· Melnais graudu pipars
Pagatavošana:
Baklažānus nomazgā, sagriež kubiciņos.
Baklažānus viegli iesāla un atstāj uz 1 stundu.
Tālāk pagatavo marinādi. Tam būs nepieciešams dziļš katls, to piepilda ar visām sastāvdaļām, kas paredzētas marinādei. Kolīdz marināde vārās, tajā pievieno baklažānus un sarīvētus burkānus.
Visu vāra 20 minūtes.
Beigās pievieno garšvielas, sasmalcinātu ķiploku, zaļumus un sasmalcinātus čili piparus.
Visu rūpīgi samaisa, vāra vēl 5-10 minūtes.
Kamēr salāti ir vēl karsti, tos liek iepriekš sagatavotās burkās.
Burciņas apgriež otrādi un apsedz, līdz tās pilnībā atdziest.
Salātus uzglabā vēsā vietā.
Labu apetīti!
Avots: vrutmilife.com