FOTORECEPTE: Kā garšīgi pagatavot ziedkāpostu

Cik labi, ka tagad ziedkāposti ir pieejami visu cauru gadu! Bet jo īpaši patīkami to ir gatavot siltajā sezonā. Viegls, sulīgs, ar maigu garšu. Nav pārsteigums, ka tas ir tik ļoti mīlēts Izraēlā.

Šī ebreju recepte labāk par citām parāda, kā pagatavot ziedkāpostu pannā. Receptē pilnībā iztiek bez mīklas, miltiem vai maizes drupačām. Interesanta niansē ir tā, ka Izraēlā ziedkāposti tiek pasniegti auksti. Tas tos padara par ideālu pavasara vai vasaras uzkodu.

 

Sastāvdaļas:

Ūdens – 1,5 l

Etiķis – 100 ml

Sāls – pēc garšas

Ķiploks – 3 daiviņas

Ziedkāposts – 700 g

Olīveļļa – pēc garšas

Malti melnie pipari – pēc garšas

Pētersīļi – pēc garšas

 

Pagatavošana:

1. Ziedkāpostu nomazgā un sadala gabaliņos. Ja gadās pārāk lieli gabali, tos pārgriež ar nazi.

2. Ziedkāpostu vāra 8 minūtes. Galvenais – nepārvārīt! Vislabāk, ja ziedkāposts būs pusgatavā stāvoklī.

3. Pēc tam ziedkāpostu ieliek aukstā ūdenī un pievieno etiķi Tas ir nepieciešams, lai ziedkāposts neturpinātu vārīties savas temperatūras ietekmē.

4. Ziedkāpostus nosusina papīra dvielī un apcep ar eļļu uzkarsētā pannā, līdz tie ir zeltaini brūni.

5. Pārkaisa ziedkāpostus ar sāli, pipariem, sasmalcinātu ķiploku un zaļumiem, un ievieto ziedkāpostus uz stundu ledusskapī.

Gatavs!

Ideāli pagatavotu ziedkāpostu noslēpums slēpjas tajā apstāklī, ka tos nedrīkst pārvērst putrā. Vēlams saglabāt to dabisko kraukšķīgumu. Tieši tāpēc, lai tā notiktu, aukstajam ūdenim jāpievieno etiķis. Nav jābaidās, ka ziedkāposts būs nepietiekami pagatavots, jo īpaši tāpēc, ka to var ēst neapstrādātu. Šādam ēdienam kaloriju daudzums ir ļoti zems. Un, ja jūs to gatavojat sausā pannā, tad kalorijas vispār ir minimāls skaits.

Noteikti saglabājiet šo vienkāršo uzkodas recepti!

Avots: sovkusom.ru

Pievienot komentāru