Tomāti somu gaumē ziemai – garšos gluži kā svaigi

Izbaudīt sava iecienītā sarkanā dārzeņa garšu iespējams ne tikai vasarā, bet arī ziemā. Šī recepte ir patīkama ar to, ka tomāti garšos gluži kā svaigi!

Lielisks iznākums, labi uzglabājas un viegli pagatavojami!

Vispirms nepieciešams sagriezt sīpolus daiviņās, kuras jāieliek caurdurī un jāpārlej ar verdošu ūdeni (sīpoli tiek applaucēti). Šādā veidā būs iespējams atbrīvoties no sīpolam piemītošā rūgtuma.

Sastāvdaļas:

Tomāti – 4 kg

Sīpoli – 1 kg

Marinādei:

Uz 1 litru ūdens vajadzēs:

1 ēdamkaroti sāls (ar nelielu kaudzi);

1,5 ēdamkarotes cukura;

50 ml etiķi (9%)

Pagatavošana:

Visus tomātus labi nomazgā un sagriež šķēlēs (mazākos var pārgriezt uz pusēm). Labi piemēroti būs iegarenie – plūmes formas tomāti.

Daļu sīpolu ievieto iepriekš sagatavoto stikla burciņu apakšā. Sagrieztos tomātu ļoti cieši saliek burkās. 4 kg saies 14 burciņās (0,5 litra).

Pa virsu liek atlikušos sīpolus, izveidojot tādu kā sīpolu cepurīti. Gatavo marinādi. Uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru un etiķi.

Receptē tika norādīts, ka jāizmanto 9% galda etiķis, bet tikpat labi var izmantot 6% vīna etiķi, bet tad nepieciešams pārrēķināt proporciju.

Marinādi salej burciņās, pa virsu viegli uzliek vāciņus (bet neaiztaisa) un liek grāpī sterilizēties.

Kolīdz katlā ielietais ūdens sāk vārīties, burciņas sterilizē 5 minūtes.

Pēc tam kārtīgi aiztaisa vāciņus un burciņas noliek zem segas, lai tās lēnām atdzistu.

Burciņas var turēt gan pagrabā, gan dzīvoklī (tumšā un vēsā vietā).

Avots: vrutmilife

Pievienot komentāru