Vasarīgs kabaču krēmsiers sviestmaizēm: sātīgi, garšīgi un pieejami

Pietiks vien ar nelielu dārzeņu daudzumu, lai sarūpētu ātru uzkodu visai ģimenei vai negaidītiem viesiem.

Galveno vijoli šajā uzkodā spēlē kabacis, bet pikantumu piešķir spilgti izteiktas krēmsiera notis. Šis ir tas gadījums, kad visi produkti ir pieejami, pagatavošana pārsteidz ar vienkāršību, bet rezultāts priecē.

Pamēģinot šo krēmu tikai reizi, jūs noteikti vēlēsieties to pagatavot atkal un atkal, īpaši ņemot vērtā to, ka ar garšvielām var eksperimentēt bezgalīgi.

Sastāvdaļas:

– Kabači – 2 gb

– Burkāns – 1 gb

– Sīpols (paliela izmēra) – 1 gb

– Garšaugi – 1 saišķis

– Kausētais siers – 2 gb

– Sāls, pipari – pēc garšas

– Saulespuķu eļļa – cepšanai

Pagatavošana:

Atsevišķi sīkos kubiņos sagriež sīpolu un kabaci. Burkānu sarīvē uz smalkas rīves.

Iepriekš uzkarsētā eļļā apcep sīpolus, līdz tie iegūst daļēji caurspīdīgu krāsu, bet pēc tam pievieno burkānus. Kārtīgi samaisa, nepieciešamības gadījumā pievieno nedaudz eļļas, sāli, piparus un cep uz lēnas uguns, līdz burkāni ir mīksti.

Dārzeņiem pievieno kabačus un labi samaisa. 2-3 minūtes dārzeņus cep pannā bez vāka, pēc tam 10-12 minūtes zem vāka, bet nedrīkst aizmirst, ka ik pa laikam nepieciešams dārzeņus apmaisīt. Beigās pievieno sāli, piparus un vēl pāris minūtes apcep pannā bez vāka, visu laiku maisot, lai iztvaikotu pēc iespējas vairāk mitruma. Pēc tam noņem dārzeņus no plīts un ļauj tiem atdzist un ievilkties 1 stundu.

Smalki sagriež zaļumus, kausēto sieru sagriež apjomīgos kubiņos.

Blenderī ievieto atdzisušos dārzeņus, nepieciešamības gadījumā nolej no dārzeņiem izsūkušos sulu.

Tāpat pievieno sieru, zaļumus un liek kulties uz 3-4 minūtēm, līdz tiek iegūta viendabīga masa. Pēc tam atliek tikai paņemt provi un novērtēt gardo rezultātu. Sīkāk par dārzeņu krēmsiera pagatavošanu var skatīties video zemāk:

Avots: vrutmilife

Pievienot komentāru