Agri sākt dienu ir ne tikai neefektīvi, bet arī kaitīgi veselībai! Uzzini, cikos tev vajadzētu sākt savu darba dienu!

Cikos sākas tava darba diena? Varbūt tu visu laiku jūties neizgulējies un pat ienīsti savu darbu tikai tāpēc, ka tev pārāk agri jāceļas?

Mediķi beidzot ir noskaidrojuši īsto laiku, kad vislabāk sākt savas ikdienas gaitas! Nepareiza darba un atpūtas organizēšana var novest līdz tam, ka darbinieks savu darbu var sākt ienīst, pat tādu, kas viņam it kā patīk! Oksfordas universitātes mācību spēki apgalvo, ka agri sākt dienu ir ne tikai neefektīvi, bet arī kaitīgi veselībai. Optimālais laiks, kad likt savām smadzenēm sākt strādāt ir atkarīgs no vecuma.

Lasi vēl: 9 sāpju veidi, kuri tiešā veidā ir saistīti ar jūsu emocionālo stāvokli

 

Skolēniem mācības nevajadzētu sākt agrāk par 8:30 no rīta: bērni vecumā līdz desmit gadiem šajā laikā nav spējīgi fokusēt savu uzmanību. Vecākiem bērniem (līdz 16 gadu vecumam) un studentiem vajadzētu orientēties uz vēl vēlāku laiku – 10:00 vai 11:00.

Arī pieaugušajiem darba dienu vajadzētu sākt ap 10:00. Lielākā daļa cilvēku sāk strādāt no deviņiem rītā, tāpēc arī viņiem nepārtraukti nāk miegs un visa sabiedrība atgādina lielu neizgulējušos cilvēku grupu.

 

Agrāka darba dienas sākšana draud ar stresu un pat nervu sabrukumu, sirds un aknu kaitēm, ņemot vērā to, ka neizgulēšanās apstākļos šie orgāni aktīvā režīmā  sāk strādāt 2- 3 stundas vēlāk kā parasti.

COMMENTS

Pievienot komentāru