Aizsardzības ministrs piedalīsies Latvijas Tautas frontes 30. gadadienai veltītā konferencē

Pirmdien, 8. oktobrī, plkst. 11.00 aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis piedalīsies Latvijas Tautas frontes dibināšanas 30. gadadienai veltītās starptautiskās konferences „Latvijas Tautas fronte par neatkarīgu un demokrātisku Latviju. LTF – 30” atklāšanā Dailes teātrī, Rīgā.

Konferences mērķis ir atspoguļot Latvijas Tautas frontes nozīmi, sekmējot 1990. gada 4. maija Neatkarības atjaunošanas deklarācijas pieņemšanu un Latvijas valsts demokrātijas atjaunošanu.

Konferencē uzstāsies Baltijas tautu kustību pārstāvji un eksperti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, kā arī Zviedrijas. Konference notiks divās sesijās.

Tāpat konferences laikā pie Dailes teātra būs iespēja apskatīt Nacionālo bruņoto spēku un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas militāro tehniku un ekipējumu. NATO daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1300 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Polijas, Kanādas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā.

Konferenci organizē 4. maija Deklarācijas klubs, Tautas Frontes muzeja sabiedriskā padome un Latvijas Nacionālais vēstures muzejs sadarbībā ar Dailes teātri.

Latvijas Tautas fronte bija Trešās atmodas sākumposmā radīta sabiedriski politiska organizācija. Latvijas Tautas frontes dibināšanas kongress notika 1988. gada 8. un 9. oktobrī, un tās pirmais priekšsēdētājs bija Dainis Īvāns. Latvijas Tautas fronte apvienoja atbalsta grupas visā Latvijā, veicinot tautas pilsonisko un patriotisko aktivitāti.

Pievienot komentāru