Aizsardzības ministrs tiksies ar Igaunijas vēstnieku Latvijā

Pirmdien, 8. oktobrī, aizsardzības ministrs tiksies ar jauno Igaunijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Arti Hilpusu (Arti Hilpus), kurš ieradīsies iepazīšanās vizītē.

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunās Latvijas un Igaunijas prioritātes sadarbībai aizsardzības jomā, kas ir šī gada NATO samitā pieņemto lēmumu pilnīga un savlaicīga ieviešana, galvenokārt fokusējoties uz aizsardzības un atturēšanas spēju, kā arī kaujas gatavības un ātrās reaģēšanas stiprināšanu un NATO klātbūtnes pastiprināšanu Baltijas reģionā.

A. Hilpuss Igaunijas vēstnieka Latvijā amatā stājās šī gada 31. jūlijā.

1992. gadā Baltijas valstu aizsardzības ministri parakstīja vienošanās protokolu par Baltijas valstu Aizsardzības ministriju sadarbību kopējās drošības jomā. Sadarbība ļauj attīstīt valstu nacionālās aizsardzības struktūras, veicina efektīvāku spēju attīstību un izmantošanu, savietojamību ar sabiedrotajiem, kā arī nodrošina sekmīgāku sadarbību miera uzturēšanas un krīžu vadības operācijās.

Latvija un Igaunija pastāvīgi sadarbojas personāla apmācību jomā, tostarp piedaloties kopīgās militārajās mācībās.

Baltijas valstu sadarbība sekmīgi norit arī Baltijas Aizsardzības koledžas ietvaros, kas atrodas Tartu, Igaunijā. Tāpat tiek veiksmīgi attīstīti citi sadarbības projekti.

Pievienot komentāru