Ar 1. februāri Latvijas pilsoņi Uzbekistānā var ieceļot bez vīzas

Ar 1.februāri Latvijas pilsoņi Uzbekistānā var ieceļot bez vīzas

No 2019. gada 1.februāra Latvijas pilsoņi var ieceļot Uzbekistānā bez vīzas uz laiku līdz 30 dienām.

Saskaņā ar Uzbekistānas Ārlietu ministrijas sniegto informāciju turpmāk ceļotājiem ir jāievēro šādi nosacījumi: 1) pasei jābūt derīgai 6 mēnešus pēc plānotā brauciena beigām; 2) uzturēšanās Uzbekistānā bez vīzas nedrīkst pārsniegt 30 dienas no ieceļošanas brīža.

Latvijas nepilsoņiem un ceļotājiem, kuru plānotais uzturēšanās laiks ir ilgāks par 30 dienām, ieceļošanai Uzbekistānā ir jānoformē elektroniskā vīza, izmantojot portālu: E-VISA.GOV.UZ, vai arī jānoformē vīza Uzbekistānas vēstniecībā Latvijā. Papildu informācija pieejama vēstniecības mājaslapā: http://www.uzbekistan.lv/lv .

Dodoties uz Uzbekistānu, Latvijas pilsoņiem ir nepieciešams noformēt ceļojumu apdrošināšanas polisi uz plānoto uzturēšanas laiku, kā arī izdrukāt aviobiļetes un viesnīcu rezervācijas, ja tādas ir veiktas.

Atgādinām, ka ikvienam ceļotājam pēc ierašanās valstī trīs darba dienu laikā ir pienākums reģistrēties Uzbekistānas kompetentajās iestādēs. Tiem, kuri plāno uzturēties viesnīcā, reģistrāciju veic viesnīcas administrācija, savukārt ceļotājiem, kas paredzējuši uzturēties pie paziņām, reģistrācija ir jāveic portālā: http://www.emehmon.uz/ .

Ja reģistrācija netiek veikta, izbraucot no valsts, persona var tikt aizturēta, savukārt lietas izskatīšana un naudas soda noteikšana nodota tiesai. Par minēto pārkāpumu persona var tikt izraidīta no valsts.

Pievienot komentāru