Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs darba vizītē ASV

No 2019. gada 4. līdz 7. februārim ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs darba vizītē apmeklēs ASV, lai piedalītos starptautiskās koalīcijas ISIL sakāvei sanāksmē Vašingtonā.

Koalīcijā iesaistīto valstu ministri un organizāciju vadītāji apspriedīs sasniegto progresu cīņā pret ISIL grupējumu Irākā un Sīrijā. Tāpat tiks pārrunāti koalīcijas mērķi un uzdevumi 2019. gadā un turpmāk, reaģējot uz izmaiņām ISIL grupējuma taktikā un struktūrā.

Darba vizītes laikā ārlietu ministram paredzētas tikšanās arī ar ASV Kongresa Pārstāvju palātas un Senāta ārlietu komiteju vadību un dalība Vašingtonā pārstāvēto domnīcu organizētās diskusijās. Tikšanos uzmanību lokā būs jautājumi par Latvijas – ASV sadarbību drošības un aizsardzības jomā, transatlantisko attiecību nostiprināšana.

Informācijai

Starptautiskā koalīcija ISIL sakāvei izveidota 2014. gadā. Tajā ietilpst 79 valstis un organizācijas, kas apvienojušās, lai efektīvi cīnītos pret ISIL grupējumu un novērstu tā radītos draudus.

Latvija koalīcijai pievienojās īsi pēc tās izveides. Koalīcijas mērķu sasniegšanai Latvija ir nosūtījusi 6 militāros instruktorus Irākas drošības spēku apmācībai, kā arī 2017. gadā sniegusi finansiālu atbalstu atmīnēšanas darbiem Sīrijā.

Iepriekšējā starptautiskās koalīcijas ministru sanāksme notika NATO samita laikā Briselē 2018. gada jūlijā, kurā Latviju pārstāvēja ārlietu ministrs E. Rinkēvičs.

Papildu informācijai:

Pievienot komentāru