Astoņas pārsteidzošas lietas, kuras jūsu ģimenes labā var paveikt gaisa mitrinātājs Ļoti noderīga lieta!

Ja jums vēl nav gaisa mitrinātāja, tad izlasot šo rakstu, jums noteikti būs vēlme to iegādāties! Visas šīs ierīces priekšrocības nav iespējams saprast līdz brīdim, kamēr pats to neizmēģināsiet.

Kāpēc vispār vajadzīgs gaisa mitrinātājs? Tas bagātina ar mitrumu pārāk sausu gaisu. Un tas ir ne vien vajadzīgi, bet pat ļoti nepieciešami daudzos gadījumos!

Lūk, astoņas gaisa mitrinātāja priekšrocības:

 

  • Nogalina gripas vīrusu

Kad gaisa mitrums telpā pārsniedz 50%, gripas vīruss gaisā iet bojā. 

Zinātnieki raksta: “Pēdējo septiņdesmit gadu laikā veiktie pētījumi liecina, ka, ja mitrums telpā ir vismaz 40 – 60% (tas ir optimālais diapazons), strauji samazinās gripas vīrusa klātesamība gaisā un uz virsmām (krāni, durvju rokturi, virtuve) salīdzinot ar daudz zemāku gaisa mitruma daudzumu telpā”. 

Parastais gripas vīruss vidē dzīvo vidēji vismaz 24 stundas. Ja mitrums gaisā tiek paaugstināts, gripas izdzīvošanas spēja strauji samazinās.

  1. gadā veiktie pētījumi secināja, ka 100% vīrusu gāja bojā mitrā gaisā 23 stundu laikā, sausā gaisā pa šo laiku “nobeidzās” tikai 40% vīrusu. 

LASI ARĪ ŠO: Neticami: pieci bērni, un visi, kā divas ūdens lāses līdzīgi mammai

 

  • Mazina saaukstēšanās un gripas simptomus

Iesnas, aizlikts deguns, klepus, sāpes kaklā – to visu var ievērojami atvieglot, ieslēdzot gaisa mitrinātāju.

Tas klepu padarīs daudz produktīvāku, veicinot uzkrājušos krēpu atklepošanu. 

 

  • Samazina krākšanu

Jā, bet tas strādā tikai tajos gadījumos, ja krākšanu izraisa “izkaltusi rīkle”. Un ja  mani reāli būtu “izbesījis” šis partnera ieradums, es jau sen būtu izmēģinājusi šo līdzekli. Sliktā jau nu nebūs!

 

  • Mitrina sausu ādu

Sausas ādas simptomi un ādas nieze mazināsies, ja lietosiet gaisa mitrinātāju. Regulāra gaisa mitrinātāja lietošana atbrīvos jūs no sausas ādas un mīkstinās to daudz labāk par visiem jūsu kopjošajiem krēmiem. 

 

  • Samazinās komunālos maksājumus

Samazinot termostata rādītājus par vienu grādu, jūs ieekonomēsiet apmēram 4% no apkures rēķina. Par cik siltais gaiss notur mitrumu, gaisa mitrinātājs radīs siltuma sajūtu un ļaus noregulēt radiatorus uz zemāku apkures līmeni. 

 

  • Atbrīvos no statiskās elektrības

Sausais gaiss noved pie statiskās elektrības sitieniem. Un tie taču nav patīkami nevienam. Šo problēmu arī varat atrisināt ar gaisa mitrinātāja palīdzību.

 

KĀDAS VĒL LIETAS UZLABOSIES, JA TEV MĀJĀS BŪS GAISA MITRINĀTĀJS ATRADĪSI NĀKAMAJĀ LAPĀ:

Pievienot komentāru