Atklāta pieteikšanās erudīcijas turnīram “PRĀTA SPĒLES LATVIJAS KAUSS 2019” – piedalīties aicināts ikviens

Ar mērķi attīstīt prāta spēļu tradīcijas visā Latvijā, sniedzot iespējas iesaistīties ikvienam Latvijas iedzīvotājam, biedrība PRĀTA SPĒLES arī šogad aicina iedzīvotājus pieteikties dalībai spēles PRĀTA SPĒLES LATVIJAS KAUSS 2019. Pieteikšanās no šī gada 15.janvāra ir atvērta vietnē www.prataspeles.lv.

Spēles notiks visā Latvijā – Vidzemē, Latgalē, Zemgalē un Kurzemē. Kopumā šobrīd ieplānotas vairāk ne kā 30 spēles dažādās Latvijas vietās. Dalība turnīrā ir bez maksas, un, lai pieteiktos, ir nepieciešams apzināt 6 cilvēku komandu un aizpildīt elektronisko pieteikumu mājas lapā.

“PRĀTA SPĒLES ir izklaidējošs pasākums, kas neprasa vēstures profesora cienīgas zināšanas. Vienlaikus, mēs arī redzam, ka šādās spēlēs zināšanas noteikti var iegūt, tā pašiem nemanot iekrītot veselīgā azartā,” akcentē prāta spēļu organizators un vadītājs Edijs Začs. Viņaprāt, būtiskākais ir komandas darbs un labi pavadīts laiks.

Jāpiezīmē, ka biedrība PRĀTA SPĒLES regulāri organizē dažādas izklaidējoši izglītojošas spēles. Lielu popularitāti ir izpelnījies Prāta spēļu turnīrs Rīgā, restorāna “Čarlstons” banketu zālē. Tur ik nedēļu prāta treniņos iesaistās ap 1500 cilvēku. Savukārt turnīrs LATVIJAS KAUSS tiek organizēts, izgaismojot valsts pamatu – novadus un pilsētas ārpus Rīgas. Katra spēle tiek gatavota īpaši un jautājumi nevienā pilsētā neatkārtojas. Daļa jautājumu veltīta tieši konkrētam novadam, kur notiek spēle – par tā kultūrvēsturi, radošām personībām, ģeogrāfiju, dabas objektiem. Līdz ar to, spēle būs iespēja sacensties zināšanās arī par savu novadu un uzzināt daudz ko jaunu.

Spēles noteikumi paredz, ka pieteikties turnīrā var ikviens interesents, kurš vēlas pārbaudīt savas zināšanas kā arī uzzināt daudz jauna, vienlaikus arī laimējot dažādas balvas. Katrā spēļu norises vietā tiks noskaidrotas 3 zinošākās komandas, kuras pēcāk tiksies arī ar citām novada labākajām komandām sava posma pusfinālos. Kopā paredzēti 5 pusfināli. Savukārt, pusfinālu uzvarētāji tiks aicināti piedalīties Lielajā finālā Latvijas dzimšanas dienas mēnesī – 9.novembrī, kur cīnīsies par galveno balvu – LATVIJAS KAUSU.

Par organizatoriem:

Erudīcijas spēli PRĀTA SPĒLES LATVIJAS KAUSS organizē biedrība Prāta spēles, kas ir lielākais erudīcijas spēļu organizētājs Latvijā, un jomā strādā kopš 2011. gada.

Pievienot komentāru