“Attīstībai / Par!”: bezkompromisu tiesiskums attiecas uz ikvienu

“Attīstībai / Par!” (AP!) frakcija Saeimā šodien balsoja par Jura Juraša izdošanu kriminālizmeklēšanai, lai ļautu kolēģim un tiesu varai noskaidrot patiesību likumā noteiktajā kārtībā.

AP! atbalsta bezkompromisa tiesiskuma principu. Tas nozīmē “viens likums, viena taisnība visiem” – ierindas pilsoņiem, izmeklētājiem, deputātiem un prokuroriem.

Saeimas deputāti nav prokurori vai tiesneši. Juraša lietas apstākļi ir neskaidri, ir nepieciešama papildu izmeklēšana un faktu noskaidrošana. Objektīva, taisnīga un savlaicīga tiesa ir labākais veids, kādā deputāts Jurašs varēs aizstāvēt savu reputāciju.

Deputātu imunitātes mērķis ir novērst politiski motivētu izrēķināšanos un nodrošināt netraucētu parlamenta darbību. Deputātiem pieejamā informācija liecina par ļoti nopietnām pretrunām bijušā KNAB darbinieka un prokuratūras viedokļos, bet neļauj izdarīt secinājumu par iespējamu politisku izrēķināšanos.

Ņemot vērā to, ka tieslietu ministrs ir paudis neuzticību prokuroram, AP! aicina Ģenerālprokuratūru un Tieslietu ministriju rūpīgi un savlaicīgi informēt Saeimu un sabiedrību par lietas izmeklēšanas gaitu. Mēs aicinām neizdarīt politisku spiedienu uz izmeklētājiem un prokuroriem un nodrošināt viņu drošību, neatkarību un objektivitāti.

Pievienot komentāru