Austrumu slimnīcā pulcēsies ārsti no visas Latvijas

Ceturtdien, 18.oktobrī, Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā norisināsies nu jau par tradīciju kļuvusī ikgadējā izglītojošā konference, uz kuru tika aicināti un jau ir pieteikušies ārsti no visas Latvijas. Šī gada tēma ir veltīta vienam no mūsdienu modernās medicīnas stūrakmeņiem visā pasaulē – slimību radioloģiskai diagnostikai.

„Šodien ārstiem ir vitāli svarīgas dziļas tradicionālas, akadēmiskas medicīnas zināšanas, pieredze, ātras, precīzas domāšanas un sintēzes īpašības – gan radiologiem, gan citu nozaru speciālistiem un ģimenes ārstiem. Pateicoties radioloģiskās aparatūras jaunajām izcilajām iespējām, attēlu augstai izšķiršanas spējai un vērtīgajai informācijai, radioloģija ir neatsverams un bieži izšķirīgs posms kā slimības atklāšanā, tā ārstēšanas rezultāta izvērtēšanā, slimības norises un potenciālā iznākuma prognozē,” norāda prof. Gaida Krūmiņa, slimnīcas galvenā speciāliste radioloģijā.

Konferences mērķis ir iepazīstināt tās dalībniekus ar modernās radioloģiskās izmeklēšanas jauno, klasisko metodoloģiju Rīgas Austrumu slimnīcā, indikācijām un iespējamiem sasniedzamiem rezultātiem dažādu bieži sastopamu un retāku, bet vitāli nozīmīgu patoloģiju precīzā atpazīšanā.

Prof. G. Krūmiņa: „Katrā no lekcijām tiks apspriestas objektīvās grūtības diagnostikā un reizēm grūtais ceļš uz precīzu diagnozi. Visas lekcijas būs ilustrētas ar attiecīgiem pacientu piemēriem. Visi izvēlētie lektori ir izcili speciālisti attiecīgajā nozarē un apakšnozarē, paši veic attiecīgos izmeklējumus, interpretē tos, ikdienā ne tikai strādā daudzprofilu klīniskā komandā grūtu ārstēšanas jautājumu risināšanā, bet ir arī lieliski lektori un docētāji RSU Radioloģijas katedrā darbā ar rezidentiem un studentiem.”

Vairums lekciju tēmu ir veltītas Rīgas Austrumu slimnīcas vadošajiem profiliem – onkoloģijai un priekšvēža stāvokļiem, neatliekamai medicīnai, kā arī ceļa locītavu specifiskām patoloģijām, īpaši ambulatorajā praksē un mazatpazītu, salīdzinoši retāku slimību diagnostikai.

Uz konferenci tika aicināti plaša profila ārsti un speciālisti, tostarp ģimenes ārsti, onkologi, neirologi, ķirurgi, urologi, traumatologi, internās medicīnas speciālisti un, protams, radiologi, kā arī visu medicīnas specialitāšu rezidenti. Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca ir lielākā daudzprofilu ārstniecības iestāde Latvijā, kas nodrošina daudzpusīgu diagnostiku un ārstēšanu pacientiem, kā arī veic zinātniski pētniecisko darbu un attīstīta inovācijas, nodrošina jauno speciālistu apmācību un īsteno pasākumus sabiedrības izglītošanai un veselības veicināšanai.

Pievienot komentāru