Auzu pārslu putras vērtīgākās īpašības – regulē cukura līmeni asinīs un palīdz notievēt!

1. Regulē cukura līmeni asinīs

Tiem, kuri sirgst ar cukura diabētu, kā arī tiem, kuri ar to nevēlas saslimt, auzu pārslu putra no rītiem ir obligāta. Tā ir spējīga regulēt gan cukura, gan holesterīna līmeni asinīs.

2. Samazina vēža attīstības risku

Medicīniskie pētījumi ir pierādījuši, ka cilvēkiem, kuri brokastīs regulāri ēd auzu pārslu putru, aptuveni par 10 % samazinās iespēja saslimt ar resnās zarnas vai krūts vēzi.

3. Palīdz notievēt

Slaids ķermenis ir garantēts tiem, kuri seko līdzi savam uzturam. To var sākt iekļaujot tajā auzu pārslu putru, kas uz ilgu laiku rada sāta sajūtu un dod organismam nepieciešamo enerģiju.

4. Paaugstina aktivitāti

Ne tikai lielā enerģētiskā vērtība padara auzu pārslu putru par tik labu brokastu maltīti. Šī putra satur arī tā saucamos labos taukus: omega-3 taukskābes un linolskābi. Šīs vielas ne tikai samazina kaitīgā holesterīna līmeni, bet arī stimulē sirds un galvas smadzeņu darbību.

Lasi vēl: “Brīnumskrubis” zarnām – attīra organismu un palīdz atbrīvoties līdz pat 11 kg mēnesī!

5. Attīra organismu

Lielais šķiedrvielu daudzums, ko satur auzu pārslu putra, ir spējīgs ļoti ātri no organisma izvadīt toksīnus un tauku atlikumus. Auzu milti, pārslas vai graudi – tie visi tiek izmantoti ne tikai iekšķīgai attīrīšanai, bet arī ārējai. Auzu maskas labvēlīgā iedarbība uz sejas ādu ir zināma jau sen, bet no auzu pārslām tiek gatavots skrubis.

6. Bagātina ar proteīniem, jodu un kalciju

No problēmām ar vairogdziedzeri var izvairīties tad, ja uzturā lieto pietiekami daudz produktu, kas satur jodu. Viens no tiem – auzu pārslu putra. Tā satur arī 8 aminoskābes, kas padara to par vēl vērtīgāku proteīnu avotu, un pietiekamu daudzumu kalcija, lai kauli būtu spēcīgi un veseli.

7. Atbalsta nervu sistēmu

B grupas vitamīnu komplekss ir nepieciešams normālai nervu sistēmas darbībai, turklāt tas uzlabo arī atmiņu, nodrošina smadzenēm glikozes piegādi un uzlabo imunitāti. Pastāvīga auzu pārslu putras lietošana uzturā neļaus saslimt ar anēmiju un dažādiem psiholoģiskiem traucējumiem.

 

Pievienot komentāru