Čia sēklas – spēcīgs antioksidantu avots, kas sniegs enerģiju un palīdzēs notievēt!

Čia, respektīvi, šī auga sēklas – tās pilnīgi noteikti ir superprodukts! Tie, kas jau zina par šo sēklu pārsteidzošajām īpašībām, diez vai vēlēsies tās izslēgt no sava uztura!

Lielu popularitāti šīs sēklas ir guvušas tievētāju vidū, jo tām piemīt spēja sniegt sāta sajūta – apēd vienu karotīti čia sēklu, bet sajūta būs tāda, it kā būtu apēsta vesela bļodiņa putras. Līdz ar to samazinās uzņemto kaloriju apjoms, uzlabojas zarnu trakta darbība, kā arī organisms aktīvi tiek attīrīts.

Taču ar to nebeidzas čia sēklu superspējas, jo mēs varam nosaukt vismaz vēl 5 iemeslus, kāpēc šīs sēklas pilnīgi noteikti vajadzētu iekļaut savā uzturā. Šīs sēklas tiek rekomendētas lietot organisma atjaunošanās periodā pēc ilgstošas slimības, pie lielas fiziskās piepūles, kā arī sievietēm menopauzes periodā.

Lasi vēl: Vērtīgākās rozīņu īpašības; veseliem zobiem un sirdij!

 

Čia sēkls ir bagātas ar antioksidantiem, to koncentrācija tajās ir ļoti augsta, bet antioksidanti, kā zināms, ir galvenais palīgs onkoloģisko saslimšanu profilaksē, kā arī cīņā ar novecošanos.

Kalcijs, kālijs, magnijs un šķiedrvielas čia sēklās ir daudz vairāk kā piena produktos un daudzos graudaugos, tāpēc čia sēklas tev sniegs enerģiju un spēku, kā arī uzlabos tavu smadzeņu darbību.

Čia sēklas ir ideāls papildinājums veģetāriešu uzturam. Tās satur 20 % augstas kvalitātes olbaltumvielu, kas pats par sevi ir svarīgi tiem, kas atteikušies no dzīvnieku izcelsmes produktiem.

Omega-3 un omega-6 taukskābes – neaizvietojamas normālai smadzeņu darbībai un sirds-asinsvadu sistēmai, tāpēc tās būtu jāuzņem katru dienu. 1-1,5 g čia sēklu nodrošina ar ieteicamo šo polinepiesātināto taukskābju dienas devu.

Regulāra čia sēklu lietošana šķīdina asinis, normalizē cukur līmeni asinīs, kā arī stabilizē arteriālo spiedienu.

Lasi vēl: Vērtīgākās zaļo zirnīšu īpašības; enerģijai un veselai sirdij!

Pievienot komentāru