Dānija apturējusi Kristīnes Misānes izdošanu Dienvidāfrikai

Dānija pagaidām apturējusi Latvijas pilsones Kristīnes Misānes izdošanu Dienvidāfrikai, kur viņa apsūdzēta par sava bērna nolaupīšanu.

18.februārī pēc Ģenerālprokuratūras lūguma Vidzemes priekšpilsētas tiesa ir apstiprinājusi aresta orderi par Dānijā esošās Kristīnes Misānes izdošanu Latvijai. Šobrīd tiek gaidīta Dānijas prokuratūras atbilde, un šī brīža situācija nenozīmē, ka Misāne noteikti tiks izdota Latvijai. Nav arī nekādu termiņu, kuros Dānijas pusei jāsniedz atbilde.

Tikmēr valdība otrdien, 18. februārī, atbalstīja Ārlietu ministrijas (ĀM) ierosinājumu Kristīnes Misānes lietā vērsties ar sūdzību Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT).

LASI ARĪ ŠO: Par Zolitūdes traģēdijas vainīgo atzīst tikai vienu cilvēku. Kurš tas ir? Un vai, tavuprāt, tas ir godīgi?

Latvijas valdības lēmums paredz vērsties ECT,  lūdzot to vēlreiz izskatīt Misānes izdošanas lietu un, kamēr tas notiek – apturēt izdošanas procesu Dienvidāfrikai.

Cerības saistītas ar to, ka ECT varētu pamanīt argumentus, ko Dānijas tiesa Misānes lietā nav saskatījusi – piemēram, starptautisko organizāciju vērtējumu par apstākļiem Dienvidāfrikas ieslodzījumu vietās.

COMMENTS

  • <cite class="fn">Linda</cite>

    Tas tacu ir skaidrs, ka Latvija visu so laiku domaja, kadu apsudzibu vinai ierosinat. Protams, tas viss ir izdomats, lai vinu dabutu uz Latviju. Interesanti , cik daudz nacas naudas samaksat Misanes piederigajiem, lai to panaktu . Un vel – cik vajadzes samaksat, jo ir skaidrs, ka Latvija vina tiks attaisnota , vai kads nenozimigs sods uzlikts , nejau apcietinajums . PAR VISU BUS SAMAKSATS.TAS ARI IR MERKIS! . Ko tadu var panakt tikai korumpetaja Latvija, ne Danija, Ne DAR uz ko tadu neparakstitos . Un kur te ir godigums par kuru visi runa?? Vinas apsudziba tur DAR ir pamatota . Ja parkap likumu cita valsti, tad atbildi par to taja valsti, un nevis mekle valsti, kura maigaks sods! Cilvekam ar juridisko izglitibu ( kaut vai minimalako) , vajadzeja iepazities ar tas valsts likumu niansem , turklat, biznesmenei . Ne, vina nebija tik naiva un nelaimiga, ka tiek pasniegts! Ja cilvekam ir ar tiesas lemumu uzlikts liegums, tad ir jarekinas, ka par ta neizpildi draudzes sods, un nav ko te tagad teikt, ka draudeja naves briesmas! Pamata ir tiesas lemumu neizpilde , un dokumentu viltosana. Atvainojos, kurs no mums , parastajiem mirstigajiem , varetu ko tadu izdarit? Kurs zinatu, kur dabut viltotus dokumentus ? Vai parastais mirstigais to zin? Un , vel , esot arvalstis???? Ha, in kurs butu tik drosmiga, lai to izdarit, aizbegtu, in pec tam vel nekaunigi brauktu atpakal . Kapec Misane negriezas iestades un nemekleja palidzibu, bet bega???? Vina saka, tur bija bezspeciga. Atvainojiet, jus tam ticat, nemot vera, ka vina tur jau bija pieklajigi ilgi tur bija dzivojusi , un, nejau ka parastais darbinieks, bet biznesmene , kurai gan kartiba valsti , gan likumu un viss parejais nebut nebija svess. Protams, kad nauda nelidz un saprot, ka sprukt nav kur, tad sak izdot naudu dazadiem rakstiem in intervijammasu medijos, iesaiatot internetu, lai sakurinatu tautu

Pievienot komentāru