Daudzslāņu salāti

Šie salāti noteikti ieņems topa 1.vietu ikvienos svētkos. Jūs nenožēlosiet laiku, ko pavadījāt gatavojot šos salātus, jo no galda tie pazudīs pirmie.

SASTĀVDAĻAS:

  • Burkāni 3 gab.
  • Olas 6 gab.
  • Vistas fileja 500 g
  • Sarkanais sīpols 2 gab.
  • Zaļie lociņi viena bunte
  • Cietais siers 300 g
  • Konservēta kukurūza 340 g
  • Ķiršu tomāti (pēc vēlēšanās)
  • Melnās olīvas (pēc vēlēšanas)
  • Paprika (pēc vēlēšanās)
  • Sāls (pēc garšas)
  • Cukurs 1 tējk.
  • Ābolu etiķis 2 ēd.k.
  • Ūdens 75 ml
  • Majonēze aptuveni 2 paciņas

PAGATAVOŠANA:

Sarkano sīpolu nomizo, sagriež pusgredzenos un liek bļodā. Pievieno sāli, cukuru, ābolu etiķi, ūdeni, samaisiet un ļaujiet marinēties 10-15 minūtes.

Novāra vistas fileju, tad atdzesē un sagriež mazos gabaliņos.

Sagrieziet lociņus.

Novāra burkānus, tad tos atdzesē, nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.

Novāra olas, atdzesē. Atdala olas baltumu no dzeltenuma. Sarīvē olas baltumu uz rupjās rīves un dzeltenumu atsevišķi uz smalkās rīves.

Sarīvē cieto sieru uz smalkās rīves.

Tad varam ķerties klāt pie salātu gatavošanas.  Lai sāktu veidot nepieciešama cepamā forma, 20cm diametrā, vai arī kāda jums ir mājās.

Pirmais slānis ir vistas gaļa, pēc tam majonēzes slānis.

Tad no marinētā sīpola izlejiet visu šķidrumu un lieciet sīpolus. 

Tad pievienojiet burkānus, sāli un piparus. Uzlej atkal majonēzi.

Tad pievieno kukurūzu,nedaudz atstāj, lai paliek dekorēšanai.

Tad liekam olu baltumu, majonēzi, rīvētu sieru un olu dzeltenumu. 

Tagad salātu dekorēšana. Vispirms ķiršu tomātus sagrieziet uz pusēm un salieciet tos uz salātiem, tad liekam olīvas. Tad dekorējam ar zaļumiem, papriku.

Pievienot komentāru