DELFI projekta ‘Stiprini stipros’ ziedojumi pārsniedz 64 tūkstošus eiro

Veiksmīgi noslēdzies Latvijas vadošā medija DELFI realizētā atbalsta projekta “Stiprini stipros” pirmais posms – ģimenēm, kurās dzīvo pastāvīgi aprūpējams tuvinieks, ziedoti vairāk nekā 64 tūkstoši eiro, kas ļaus palīdzēt projekta stāstu varoņiem un citiem.

Decembra vidū sadarbībā ar labdarības organizāciju “Ziedot.lv” tika uzsākta ziedojumu vākšana četriem “Stiprini stipros” stāstu varoņiem un problēmai kopumā, aicinot palīdzēt tiem, kuri ilgstoši aprūpē kādu no ģimenes locekļiem. Individuālos ziedojumos projekta apakšprojektiem tika savākti vairāk nekā 40 tūkstoši eiro, bet summa, ko būs iespējams izmantot, palīdzot citām ģimenēm apmaksāt izdevumus, kas nepieciešami, kopjot smagi slimu tuvinieku, pārsniegusi 24 tūkstošus eiro.

Ziedojumu vākšana programmai, kuras ietvaros palīdzību var saņemt tās ģimenes, kurās ir ilgstoši aprūpējams tuvinieks, turpinās “Ziedot.lv”, un saziedotie līdzekļi tiks izmantoti, palīdzot vairākiem desmitiem vēl citu ģimeņu apmaksāt izdevumus, kopjot smagi slimu tuvinieku (autiņbiksītes, medikamenti, aprūpētāji, rehabilitācija u. tml.).

““Stiprini stipros” ir pirmais DELFI realizētais labdarības projekts, un mēs esam patiesi gandarīti un pateicīgi, ka ziedotāju atbalsts ļaus palīdzēt visiem projekta stāstu varoņiem un citām ģimenēm, kam savās ikdienas rūpēs par tuvākajiem ir nepieciešams atbalsts. Mēs sakām lielu paldies “Ziedot.lv” par uzticēšanos, projektu uzsākot, mūsu stāstu varoņiem par atsaucību un atklātību un ikvienam, kurš lasīja un dalījās ar “Stiprini stipros” stāstiem, mudinot arī līdzcilvēkus aizdomāties par problēmas aktualitāti un to, ka dažkārt pietiek ar mazumiņu – nelielu materiālu atbalstu, pāris stundām tava laika, telefona sarunu, lai atbalstītu tos, kuri ikdienā veic šo nozīmīgo, bet citu bieži nepamanīto un nenovērtēto darbu,” projekta “Stiprini stipros” norisi vērtē Konstantīns Kuzikovs, DELFI valdes priekšsēdētājs.

Projekta “Stiprini stipros” stāsti, kas iezīmēja daļu no problēmām, ar kurām ik dienu saskaras tie, kuri ilgstoši aprūpē kādu no ģimenes locekļiem, sasniedza plašu auditoriju – pēc “Google Analytics” datiem, projekta “Stiprini stipros” stāstus laika posmā no 14. decembra līdz 6. janvārim apskatīja vairāk nekā 172 tūkstoši DELFI latviešu lasītāju un 21 tūkstotis DELFI versijas krievu valodā lasītāju. Vislielāko lasītāju interesi raisīja mūziķa Rolanda Ūdra un viņa sievas Ilonas stāsts “Ilona un Ūdris. Izaicināt ‘nerakstīto likumu’ par upurēšanu” – tas aplūkots 90 tūkstošus reižu.

“Ziņu portāls DELFI izgaismojis problēmu, kas skar daudzas ģimenes, taču plašākā sabiedrībā līdz šim maz aktualizēta. “Stiprini stipros” ir drosmīga, sirsnīga un ļoti nepieciešama labdarības akcija. Paldies DELFI lasītājiem par atbalstu un īsā laikā saziedoto ievērojamo summu! Ar “Ziedot.lv” palīdzību ziedojumi nonāks gan akcijas vēstnešiem, gan palīdzēs vēl vairākiem desmitiem ģimeņu. Latvijai ir svarīgs katrs cilvēks, arī tie, kuri par sevi vairs nespēj parūpēties, un arī tie, kuri uzņemas rūpes!” atbalsta projekta norisi vērtē Rūta Dimanta, “Ziedot.lv” vadītāja.

Jau vēstīts, ka DELFI atbalsta projektu “Stiprini stipros” ģimenēm, kurās dzīvo pastāvīgi aprūpējams tuvinieks, simboliski aizsāka mūziķa Rolanda Ūdra, kurš 2016. gadā smagi cieta autoavārijā, draugu ierakstīts grupas “The Hobos” hita “Walk All Night” jaunās versijas videoklips.

Pievienot komentāru