Dubultojies tirdzniecības apjoms ar Izraēlu, apbalvoti labākie ražotāji

Šodien Ekonomikas ministrijā (EM) nomināciju “Izraēlas Gada prece Latvijā 2018” saņēma tie uzņēmumi, kuru izplatītās preces ir starp Latvijas patērētāju iecienītākajiem Izraēlas izcelsmes produktiem – sejas krēms HEALTH&BEAUTY „PREMIUM” līnija, krēms HERBS OF KEDEM – Gadal, želeja ādas kopšanai ap acīm BIOX Defyining Eye Cream Gel, pīlinga želeja Renewing Facial Peeling Gel un mājas tīrīšanas līdzeklis Sano Antikalk/.

Izraēlas ārkārtas un pilnvarotā vēstniece Latvijā Lironne Bar-Sadē (Lironne Bar-Sadeha) izteica prieku par iespēju būt kopā ar Latvijas Tirgotāju asociāciju (LTA), apbalvojot populārākās Izraēlas preces Latvijā: “Šī brīnišķīgā iniciatīva jau ir kļuvusi par ilggadīgu sadarbību, kas ļauj Latvijas patērētājam ieraudzīt un uzzināt par veiksmīgiem biznesa stāstiem, kas atraduši savu mājvietu Latvijas veikalu plauktos. Patērētāju vērtēšanā nodotajos produktus, kas guvuši atsaucību Latvijā, apvienotas Izraēlas dabas veltes, unikālie Nāves jūras sāļi un arī augstās tehnoloģijas.”

EM valsts sekretāra vietniece Zaiga Liepiņa uzsvēra, ka šogad nominācijas pasniegšana sakrīt ar gadu, kad Latvija svin savus 100 gadus un Izraēla – neatkarīgās valsts izveidošanas 70 gadus. Aprit arī 25 gadi kopš Izraēla un Latvija nodibinājusi diplomātiskās attiecības. Salīdzinot ar 2011.gadu, tirdzniecības apjoms ir dubultojies. Savstarpējais Latvijas un Izraēlas preču un pakalpojumu apgrozījums sasniedzis 80 miljonus eiro.

LTA padomes priekšsēdētājs Mārtiņš Šablovskis uzsvēra, ka pircēji pieprasa Izraēlas preces, īpaši tūristi no Krievijas meklē savu iecienīto, Izraēlā ražoto, kosmētisko produkciju. Tirgotāji tikai priecātos, ja palielinātos šo preču īpatsvars un tirdzniecības apjomi.

LTA prezidents Henriks Danusēvičs norādīja, ka attīstās sadarbība arī eksporta jomā. Tuvākajā laikā Latvijā Izraēlas vēstniecība rīkos Start-up konkursu, un tā uzvarētājs varēs doties pieredzes apmaiņas braucienā uz Izraēlu.

Nomināciju “Izraēlas Gada prece Latvijā” LTA piešķir jau kopš 2010.gada. Kopumā šo astoņu gadu laikā 15 produktiem piešķirta zīme “Izraēlas Gada prece”.

Pievienot komentāru