Eiropas kausos šosezon startēs septiņi Latvijas volejbolisti

Šosezon kādā no sešiem Eiropas kausa izcīņas turnīriem spēlēs septiņi Latvijas volejbolisti. Prestižākajā Čempionu līgā vienā grupā ielozēta Hermana Egleskalna pārstāvētā “Tours VB” no Francijas un Borisa Kolčina vadītā Maskavas “Dinamo”.

Četros no sešiem Eiropas kausu turnīriem spēles sāksies nākamnedēļ. Tas attiecas uz CEV kausu un CEV Izaicinājuma kausu vīriešiem un sievietēm. Latvijas volejbolisti būs pārstāvēti CEV Izaicinājuma kausa izcīņā, gan vīriešiem, gan sievietēm esot pārstāvētiem ar trim spēlētājiem.

Vīriešiem latvieši būs pārstāvēti Igaunijas klubos. Kvalifikācijas kārtā “Saaremaa VK” un Artis Caics tiksies ar Dānijas “Gentofte Volley”. 1. spēle savā laukumā 6. novembrī. Uzvaras gadījumā sešpadsmitdaļfinālā jātiekas ar Puatjē “Stade Poitevin” Francijas.

Latvijas valstsvienības galvenā trenera Avo Kēla vadītā un Atvara Ozoliņa un Toma Švana pārstāvētā “Parnu VK” sacensības sāks ar sešpadsmitdaļfinālu. Tālāk tikt būs ārkārtīgi grūti, jo pretī ielozētas Itālijas klubs no Moncas “Vero Volley”.

Trīs volejbolistes Latviju pārstāvēs CEV Izaicinājuma kausā sievietēm. Turklāt visas trīs cīnīsies vienā klubā – “PSVBG Salzburg”, kuram tika piešķirts speciālais ielūgums un kura rindās šosezon spēlē Ingrīda Zauere, Inese Raciņa un Annija Āboliņa. Viņas pirmo spēli aizvadīs 7. novembrī savā laukumā ar Liberecas “Duklu” no Čehijas. Kvalifikācijas kārtas uzvarētājas sešpadsmitdaļfinālā gaida Saratovas “Protona” eksāmens.

7. novembrī pirmo maču CEV kausā aizvadīs arī Uģa Krastiņa vadītā Ļvovas “Barkom – Kažaņi” (Ukraina), kas savā laukumā uzņems Šveices “Lausanne UC”. Ja izdosies pārvarēt 1. kārtu, otrajā Ukrainas klubu gaidīs bargs eksaminētājs Trentino “Itas” (Itālija) izskatā.

Čempionu līgas turnīrā vīriešiem jau aizvadītas divas kvalifikācijas kārtas. Trešā notiks nākamajā un aiznākamajā nedēļā. Latvijas volejbolista Hermana Egleskalna pārstāvētā Francijas “Tours VB” spēles uzsāks ar ceturto kārtu – grupu turnīru. F grupā francūži tika ielozēti no trešā groza, bet no ceturtā groza viņiem pretiniekos pievienoja Borisa Kolčina trenēto Maskavas “Dinamo”, kam arī kvalifikācijas kārtās nebija jāpiedalās. Favorītu loma šajā grupā būs jāapliecina itāļu “Sir Colussi Sicoma” no Perudžas un Izmiras “Arkas” no Turcijas. Ceturtās kārtas pirmās spēles ieplānotas no 20. līdz 22. novembrim, kad maskavieši viesos tiksies ar Itālijas klubu, bet “Tours VB” viesosies Turcijā.

Pievienot komentāru