Februāra kultūras notikumi Latgales vēstniecībā GORS

Februāra sākumā uzstāsies Krievijas estrādes zvaigzne Jeļena Vaenga un turpinās aktieris Jefims Šifrins ar koncertprogrammu “Bez trompetēm un bungām”. Februārī viesosies Dailes teātris ar izrādi “Klusā daba ar resno puisēnu”, būs skatāms muzikāls uzvedums “Vilkam tāda dvēselīt’”. Mēneša noslēgumā svinēsim vienu no gada gaidītākajiem notikumiem Latgalē – jau vienpadsmito reizi notiks Latgaliešu kultūras gada balvas “Boņuks” balvu pasniegšanas ceremonija. Pirms ceremonijas norisināsies prāta spēles “Aļberts brauc gostūs pi Boņuka” un būs tikšanās ar mākslinieku Aigaru Bikši izstādē “A. Bikšes cīņas ar tukšumu”.

FEBRUĀRIS 2019

Ģimenes animācijas filma “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi”

Pirmdiena, 4. februāris 18.00, Mazā zāle 3,50 €, GORS

Režisora Edmunda Jansona animācijas filma “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi” ir viena no Latvijas simtgadei veltītajām filmām, kuru radījusi animācijas studija “Atom Art”. Filma ir aizraujošs piedzīvojumu stāsts par neparastu draudzību starp runājošiem suņiem un bērniem, kuri tic brīnumiem un nebaidās uzdrīkstēties. Notikumi risinās vienā no Rīgas noslēpumainākajiem rajoniem – Maskačkā -, kur vasaras brīvlaikā pie savas māsīcas Mimmi ciemojas puisēns Jēkabs.

Fonda “Viegli” koncerts “Viss skaidri redzams”

Trešdiena, 6. februāris 19.00, Lielā zāle 15,00-20,00 €

Koncertā skanēs skaistākās fonda “Viegli” dziesmas no albumiem: “Viegli”, “Vakars. Pietura. Jasmīns” un “Loks paliek vaļā”. Uzstāsies mūziķi, kuri piedalījušies visu trīs albumu ierakstā – Renārs Kaupers, Jānis Holšteins-Upmanis (Goran Gora), Māra Upmane-Holšteine, Raimonds Gusarevs (El Mars) kopā ar Vidzemes kamerorķestri, kā arī fonda “Viegli” draugi un atbalstītāji.

Jeļena Vaenga

Piektdiena, 8. februāris 18.00, Lielā zāle 38,00-55,00 €, GORS

Ar Jeļenu Vaengu nav jāiepazīstina – mūzikas kritiķi un žurnālisti viņu dēvē par mākslinieci, dzejnieci, šansona karalieni utt. Viņa sevi dēvē ļoti vienkārši – mūziķe. Viņas dziesmas ir atklātas un jūtu pilnas. Jau daudzus gadus Jeļena ir miljonu cilvēku iemīļotākā dziedātāja Krievijā un aiz tās robežām. Jeļenas Vaengas trumpis ir vienkāršība un sirsnība.

Muzikāls uzvedums “Vilkam tāda dvēselīt”

Otrdiena, 12. februāris 12.00 Lielā zāle 7,00 €, GORS

12 bērnu vokālie ansambļi (apmēram 160 dziedātāju) no visas Latvijas muzikālā uzvedumā izdziedās stāstu par divām atšķirīgām pasaulēm – cilvēkiem un vilkiem. Stāsts par attiecībām, cilvēcību un vēlmi sadzirdēt sevi un citus, izjusts caur mazā vilcēna dzīvi. Koncerta muzikālo noformējumu radījuši divi jauni un veiksmīgi Latvijas mūziķi – komponisti Andris Sējāns un Reinis Sējāns.

Dailes teātra viesizrāde “Klusā daba ar resno puisēnu”

Trešdiena 13. februāris 18.00, Lielā zāle 5,00-15,00 €, GORS

Datoru ģēnijs Pompīlijs dzīvo kopā ar savām trim tantēm. Šī ir pieklājīga māja, un tantes kā trīsgalvu pūķis sargā savu mīļoto krustdēlu no visa ļaunā. Mīlot un rūpējoties par savu dārgo krustdēlu, tantes pat Pompīlijam nolīgst prostitūtu Lilī. Viss nav tik vienkārši, jo Pompīlijs ir ļoti resns. Un ļoti jūtīgs. Tad arī sākas problēmas, jo Pompīlijs iemīlas Lilī. Lomās: Artis Robežnieks – Pompīlijs, krustdēls, Olga Dreģe, Akvelīna Līvmane, Lidija Pupure – tantes.

Mārcis Auziņš koncertsērijā “Aizrautība”

Piektdiena, 15. februāris 19.00, Mazā zāle 10,00-15,00 €

2019. gada janvāra izskaņā nāca klajā ģitārista Mārča Auziņa otrais albums “Aizrautība”, kurā apkopoti mūziķa skaņdarbi, kas tapuši pēdējo 2 gadu laikā. Albumā “Aizrautība” būs M. Auziņa komponēti skaņdarbi, kas papildināti ar divām kaverversijām – V. Krieviņa skaņdarbam “Meitenei kafejnīcā” un I. Kalniņa “Dūdieviņš”.

Jefims Šifrins koncertprogrammā “Bez trompetēm un bungām”

Otrdiena, 19. februāris 18.00, Lielā zāle 12,00-25,00 €, GORS

Publika zina – Jefims Šifrins ir spējīgs pārvērsties jebkurā tēlā un sasmīdināt pat visnopietnāko skatītāju zāli. Pilnīgi jaunā, divu stundu ilgā koncertprogrammā Latvijas skatītājus priecēs jauni monologi, piepildīti ar labestību un humoru, kuri liks gan smieties, gan nedaudz skumt. Koncertā būs gan mākslinieka slavenākie priekšnesumi, kuri šodien veido estrādes zelta fondu, gan jaunas dziesmas, tāpat neiztikt arī bez pārsteigumiem.

Kamerorķestris “Maskavas virtuozi”

Piektdiena, 22. februāris 19.00, Lielā zāle 15,00-35,00 €

“Maskavas virtuozi” ir zvaigznes, kuru koncerti pulcina pilnas zāles visā pasaulē. Radošās darbības 40 gadu jubilejas veltītās Eiropas turnejas ietvaros leģendārie mūziķi sniegs koncertu arī Latgales vēstniecībā GORS. Kamermūzikas ansamblis Vladimira Spivakova vadībā apvieno Krievijas galvaspilsētas labākos muzikantus, uzturot augstāko meistarības līmeni un tiesības uz ambiciozo nosaukumu “Maskavas virtuozi”. Koncertā izskanēs Pjotra Čaikovska, Antonio Vivaldi un Astora Pjacollas “Gadalaiki”. Pie diriģenta pults – Aleksandrs Solovjovs.

Pruota spielis “Aļberts brauc gostūs pi Boņuka”

Svētdiena, 24. februāris 12.00, 3. stāva konferenču telpa 5,00 €

24. februārī par prieku Latgaliešu kultūras gada balvai “Boņuks 2018”, “Aļberts” brauks ciemos pie “Boņuka”, piedāvājot īpašo prāta spēļu notikumu, kas veltīts Latgalei. Prāta spēles veidotas ar mērķi attīstīt loģikas, atmiņas, radošās domāšanas un prāta spējas. Īpašajā “Aļberts” notikumā “Boņukā” jautājumi būs veltīti Latgales un Latgaliešu kultūras gada balvas tēmai.

Tikšanās ar mākslinieku Aigaru Bikši personālizstādē “A. Bikšes cīņa ar tukšumu”

Svētdiena, 24. februāris 15.15, Mākslas galerija, bezmaksas, GORS

No 28. janvāra līdz 24. martam Latgales vēstniecībā GORS būs skatāma mākslinieka Aigara Bikšes izstāde, kurā autors dalās savās pārdomās par dažādiem personiskiem un sociāli politiskiem procesiem. Izstādē apkopoti darbi, kas pārstāv pēdējo desmit gadu periodu tēlnieka daiļradē un stāsta par atšķirīgām tēmām. Šis apkopojums izgaismo personas iekšējo pasauli un tās šķautnes. Vienlaikus tiek risināti autoram personīgi būtiski jautājumi un arī apšaubīts to būtiskums.

Latgaliešu kultūras gada balva “Boņuks 2018”

Svētdiena, 24. februāris 16.00, Lielā zāle 5,00-7,00 €, GORS

24. februārī jau vienpadsmito reizi tiks pasniegtas Latgaliešu kultūras gada balvas “Boņuks”. Tā ir vienīgā balva, kas īpaši izceļ un godina sasniegumus un paveikto latgaliskās kultūras dzīvē. Pasākuma mērķis ir veicināt latgaliešu kultūrvides saglabāšanu un attīstību. Balvas pasniegšanas ceremoniju muzikāli kuplinās apvienība “Latgalīšu Reps”, grupa “Baritoni”, Arnis Slobožaņins, etnogrāfiskais ansamblis “Vabaļis”, grupa “Lata Donga”, projekts “Teksasys latgalīšI”, “Misters&Nospiedumi” un “Ausmeņa Records” repere Ūga un citi.

MARTS 2019

Francijas kvartets “Impérial Orphéon”

Sestdiena, 2. marts 18.00 Mazā zāle 13,00-16,00 €, GORS

Francijas kvarteta “Impérial Orphéon” skanējums neatgādina nevienu citu apvienību uz plašās džeza mūzikas skatuves. Jau pēc pāris skaņdarbiem viņu koncerts pārvēršas par eksplozīvas enerģijas piesātinātu priekšnesumu, kas mudina uz dejošanu. “Impérial Orphéon” programmā dzirdamas melodijas no brazīļu ritmiem līdz Balkānu aizrautībai, no atpazīstamas popmūzikas līdz skumjām blūza melodijām.

Bērnu izrāde “Nu, pogodi!”

Svētdiena, 3. marts 17.30, Lielā zāle 11,00-20,00 €

Daudzu paaudžu mīlētie Zaķis un Vilks no multfilmas “Nu, pogodi” atdzims uz skatuves. Latgales vēstniecībā GORS būs skatāma, pēc leģendārās multfilmas motīviem veidota, šova pirmizrāde. “Nu, pogodi” ir spilgta, interaktīva, licencēta izrāde ar krāsainām dekorācijām, dejām un, protams, ikviena skatītāja mīļāko mūziku. 2019. gadā kulta multfilma atzīmē savu 50. gadadienu, kas saskaņā ar statistiku joprojām ir viens no skatītāju mīlētākajiem animācijas seriāliem.

Klaviermūzikas koncerts “Trīs Osokini astotajā martā”

Piektdiena, 8. marts 18.00, Lielā zāle 7,00-17,00 €, GORS

Tēvs, profesors Sergejs Osokins, un dēli, daudzu starptautisku konkursu laureāti un spilgti mūzikas interpreti, Andrejs un Georgijs Osokini pasaules mūzikas arēnā ienākuši ar savu unikālo klavieru skanējumu. Katrs koncerts ir īpašs notikums, jo tiek veidots ļoti rūpīgi, radot koncertu dramaturģiju, izvēloties skaņdarbus, veidojot īpašas to versijas un pārlikumus trīs klavierēm. Koncerta programmā tiks ietvertas dažādu laikmetu un personību skaņu gleznas.

Mūzikas un dejas izrāde “Māsa Kerija”

Svētdiena, 10. marts 17.00, Lielā zāle 12,00-20,00 €

2019. gadā apritēs tieši 40 gadi, kopš dienas gaismu uz skatuves, skaņu platē un videofilmā piedzīvoja Raimonda Paula un Jāņa Petera kopdarbs “Māsa Kerija”. Atzīmējot mūzikla jubileju, režisora Valda Lūriņa un horeogrāfa Alberta Kivlenieka tandēmā top šī stāsta jauna versija. Piedalās: deju grupa Alberta Kivlenieka vadībā, bet galveno varoņu – Kerijas, Herstvuda un Druē tēlos iejutīsies Kristīna Zaharova, Normunds Rutulis un Rihards Lepers.

Koncerts klavierēm ar aktieri Daniilu Spivakovski “Dialogi”

Otrdiena, 12. marts 19.00, Lielā zāle 10,00-20,00 €

Koncerta klavierēm ar aktieri “Dialogi” pamatā ir tādu autoru kā K. Vonneguts, A. Kuprins, S. Dovlatovs, M. Zošenko slavenie stāsti un romāni. Daniila Spivakoska un Evgēnija Borecsa koncerts “Dialogi” ir pavisam jauns žanrs krievu teātra skatuvēs, tas ir kā saruna starp pianistu un aktieri, kurā katram ir sava pilnā balss. Viena koncerta laikā tiks prezentēts gandrīz viss teātra žanra spektrs: drāma, komēdija, traģēdija, satīra.

Igora Moisejeva Valsts akadēmiskais tautas deju ansamblis

Trešdiena, 13. marts 19.00, Lielā zāle 15,00-40,00 €

13. martā Latgales vēstniecībā GORS varēsim skatīt argentīnietes Lauras Roatas iestudēto horeogrāfisko gleznu “Tango Del Plata” un moisejeviešu zelta klasiku – pasaules tautu dejas. Rēzeknes viesizrādē Igora Moisejeva vārdā nosauktais Valsts akadēmiskais tautas deju ansamblis dejos krievu, grieķu, spāņu, adigiešu, argentīniešu un ebreju dejas, kā arī savu jaundarbu – horeogrāfisko gleznu “Tango Del Plata”, kurā izklāstīs tango vēsturi no tā pirmsākumiem līdz mūsdienām.

Leļļu teātra viesizrāde pieaugušajiem “Zelta zirgs”

Piektdiena, 15. marts 18.00, Lielā zāle 7,00-10,00 €, GORS

Dudas Paivas “Zelta zirgs” iestudējums Latvijas Leļļu teātrī kopā ar dramaturgu Matīsu Gricmani piedāvā mūsdienīgu skatījumu pieaugušajiem skatītājiem. Raiņa luga stāsta par jaunāko no trīs brāļiem – Antiņu, kurš latviešu valodā kļuvis par sugas vārdu neizlēmīgumam, neveiklumam un biklumam. Paivas stils apvieno laikmetīgo deju un leļļu teātri. Tas ir piedāvājums no jauna paskatīties uz Raiņa “Zelta zirgu” un Latvijas kultūru ar atsvešinātu skatījumu, dodot iespēju pārvērtēt Raiņa idejas. Galvenajā lomā Druvis Anusāns.

Grupas “Baritoni” koncerttūres atklāšanas koncerts

Sestdiena, 16. marts 19.00, Lielā zāle 12,00-25,00 €

Grupa “Baritoni” dodas tūrē pa Latviju, lai priecētu ar sirsnīgu, skanīgu un krāšņu koncertu, kurš uzlādēs un neatstās vienaldzīgus. Koncertos tiks izpildītas jums jau zināmās dziesmas no “X-faktors” raidījumiem, kā arī pašu oriģināldziesmas no jaunā gaidāmā albuma. Būs arī īpašie viesi – romatiskais duets “Signe un Jānis”, šarmantais Didzis Melderis un neatvairāmas dāmas no “Radio Trio” un pavadošais sastāvs “MC Orķestris”.

Piedzīvojumu izrāde bērniem “Noslēpumu sala”

Otrdiena, 19. marts 14.00 un 18.00, Mazā zāle 7,00-9,00 €, GORS

Izrāde ir neparasts piedzīvojums ar dažādiem interesantiem pavērsieniem, aizraujošām darbībām un mīklu minēšanu. Tajā tiks atklāti dažādi noslēpumi un sajaukta karte, bet sekojot slepenām norādēm izrādes varoņi atkal nokļūs uz pareizā ceļa un atradīs pirātu noslēptos dārgumus. Režisors: Armands Ekštets.

Ozols, ansis, Viņa un Edavārdi koncertā “Republikas tūre”

Piektdiena, 22. marts 20.00, Lielā zāle 8,00-15,00 €

Vieni no Latvijas aktualākajiem Latvijas hiphop māksliniekiem – Ozols, ansis, Viņa un Edavārdi aicina uz lielkoncertu sēriju, kas izskanēs arī Latgales vēstniecībā GORS. Apmeklētājiem būs iespēja baudīt četrus koncertus vienā vakarā un dzirdēt arī izpildītāju kopīgās dziesmas. Koncertā izskanēs ansis – Zemes Stunda (piedaloties Kristīnei Pāžei) un dziesmas no albuma “Balzams”, Ozols – Stils, Viņa – Tēja Ar Karalieni, Edavārdi – Viss Ir Sarežģīti (piedaloties Kristīnei Prauliņai).

Dzimšanas dienas lielkoncerts “Jānim Lūsēnam – 60”

Piektdiena, 29. marts 19.00, Lielā zāle 15,00-35,00 €

29. martā savu 60. dzimšanas dienu svinēs komponists Jānis Lūsēns. Dzīves ritējumā viņa radošais ceļš krustojies ar ļoti daudziem Latvijas izpildītājiem, kurus komponists vienuviet pulcēs savā jubilejas koncertā Rēzeknē. Piedalīsies Zodiac, Ance Krauze, Zigfrīds Muktupāvels, Marija Naumova, Ingus Pētersons, Kristīne Zadovska, Andris Ērglis, Aija Vītoliņa, Uģis Roze, Aija Andrejeva u.c.

APRĪLIS 2019

Dirty Deal Teatro viesizrāde “Dvēseļu utenis”

Pirmdiena, 1. aprīlis 14.00 un 19.00, Mazā zāle 7,00-10 €, GORS

Izrāde vēsta par sešiem Latvijā dzīvojošiem studentiem, kuru likteņus izšķir nevis valsts ģeopolitiskā atrašanās vieta starp rietumiem un austrumiem, bet gan šīs paaudzes atrašanās laikā starp sabiedrībā neatrisinātiem pagātnes konfliktiem un neziņu par nākotni. Izrāde ieguvusi balvu 2017./18. gada teātra sezonas “Gada labākā izrāde”. Pēc izrādes notiks saruna ar izrādes dramaturģi Justīni Kļavu.

Koncertizrāde “Naktssardze” ar Latvijas Radio kori un Gunu Zariņu

Piektdiena, 5. aprīlis 18.00, Lielā zāle 5,00-15,00 €, GORS

Koncertizrādē “Naktssardze” Latvijas Radio kora dziedājumi mijas ar aktrises Gunas Zariņas dzejas lasījumiem. Koncertizrādes tēma balstīta Gijoma Apolinēra fantastiskajā dzejolī “Mirušo māja”, kur dzejolis pārtop metaforiskā stāstā par mirušo un dzīvo vienas nakts tikšanos, kas aizgājējiem savā ziņā ļauj vēl piedzīvot pārtrauktās dzīves, nepiepildītās ilgas un sapņus, savukārt dzīvajiem atgādina, ka aiziešanas (pāriešanas) stunda ir gaidīta, taču ikkatram nezināma. Diriģents – Sigvards Kļava, režisors – Vladislavs Nastavševs.

Ralfa Eilanda un Latvijas Radio bigbenda koncertprogramma “Cits Pauls”

Sestdiena, 6. aprīlis 17.00, Lielā zāle 9,00-22,00 €

Programmā “Cits Pauls” mūzikas mīļotājiem būs iespēja dzirdēt maestro skaņdarbus jaunos aranžējumos, Ralfa Eilanda orģinālmūziku, kā arī funk un soul mūzikas korifeju kompozīcijas. Moderns aranžējums ar spēcinošu enerģiju, jaunības azarts, kas aizrauj klausītāju līdz sirds dziļumiem – tas ir “Cits Pauls” Ralfa Eilanda un Latvijas Radio Bigbenda izpildījumā.

Izrāde bērniem un vecākiem “Kaka un pavasaris”

Pirmdiena, 8. aprīlis 14.00 un 18.00, Mazā zāle 7,00 €, GORS

Režisors Jānis Znotiņš kopā ar aktrisi Anci Muižnieci ir radījuši izrādi bērniem un vecākiem “Kaka un pavasaris”. Izrāde veidota pēc igauņu rakstnieka Andrusa Kivirehka grāmatas “Kaka un pavasaris” motīviem. Izrādē runā par svarīgām bērna augšanas procesa tēmām – ģērbšanos, mācīšanos lasīt, attiecībām bērnudārzā u.c.. Izrādes mākslinieks – Rūdolfs Bekičs.

Ķīniešu klasiskās dejas izrāde “Vārdiem neaprakstāmais skaistums”

Piektdiena, 12. aprīlis 19.00, Lielā zāle 10,00-17,00 €, GORS

Jau tradicionāli pavasarī Latvijā notiek Starptautiskais Baltijas baleta festivāls, kura viens no notikumiem allaž priecē arī skatītājus Rēzeknē. Šogad festivāla programmas piedāvājumā Ķīnas klasiskās dejas izrāde “Vārdiem neaprakstāms skaistums”, ko izrādīs Pekinas Dejas Akadēmijas dejotāji. Pekinas Dejas Akadēmija ir kļuvusi par vienīgo augstāko profesionālo dejas mākslas institūciju Ķīnā, kā arī par vienu no lielākajām un prestižākajām dejas skolām pasaulē.

Marijas Naumovas koncerts “Līdz gaišām domām”

Sestdiena, 13. aprīlis 19.00, Lielā zāle 10,00-25,00 €

Marija Naumova 2018. gada oktobrī atzīmēja jubileju ar sev tuvu, bet plašākai sabiedrībai neizskanējušu solo programmu “Līdz gaišām asarām”, kas atklāj romanču muzikālā stila rašanos un attīstību, ceļojumu laikā un vietā, līdz ar to izmaiņas to skanējumā. Programmā varēs dzirdēt romances no dažādiem gadsimtiem, valstīm un kultūrām. Koncertā kā ierasts muzicēs Rolands Beļēvičs (taustiņi), Norberts Skraucis (bass), Ingus Feldmanis (ģitāra), Jegors Kovaiko (ģitāra), Andris Buiķis (bungas).

Arkādija Raikina Estrādes teātra viesizrāde “Viltus slimnieks” ar Juriju Gaļcevu un Vjačeslavu Manučarovu

Ceturtdiena, 18. aprīlis 18.00, Lielā zāle 22,00-35,00 €, GORS

Sulīga, asa, enerģiska izrāde, ko iestudējusi viena no vispieprasītākajām Krievijas režisorēm – Ņina Čusova. Vjačeslavs Manučarovs tēlo viltus slimnieku tik labi, ka skatītājs sāk ticēt viņa pārliecībai – pasaulei tomēr var likt griezties apkārt sev. Savukārt aktierspēles meistars Jurijs Gaļcevs spēlē vairākas lomas, pārvēršoties acu priekšā. Zilacainu viltnieku apkārt ir daudz, bet ir nepieciešams īsts varonis…

MAIJS 2019

“The Sound Poets” koncertā “Trīs”

Piektdiena, 3. maijs 19.00, Lielā zāle 12,00-25,00 €, GORS

Pavasarī Latgales vēstniecībā GORS un citās Latvijas lielākajās pilsētās izskanēs grupas “The Sound Poets” jaunākā albuma “Trīs” koncerts. Kā saka mākslinieki: “Albuma izdošana arī ir tikai nepilns solis līdz tam, kā mēs gribētu dalīties ar mūsu mūziku. Īsta aci pret aci satikšanās ar saviem klausītājiem un strādāšana uz skatuves pilnā jaudā ir tas, kā mēs gribam pavadīt nākamo pavasari.”

“Melo-M” koncertprogrammā “Maģiskā Radio tūre”

Piektdiena, 17. maijs 19.00, Lielā zāle 10,00-18,00 €

Čellu trio “Melo-M” pavasarī viesosies Latgales vēstniecībā GORS ar jaunu koncertprogrammu “Maģiskā Radio tūre”, skaņdarbu izvēlē īpaši pievēršoties radio tēmai. Koncertos lielu daļu repertuāra veidos jauni skaņdarbi – Kārļa Auzāna orģinālmūzika, iepriekš nedzirdētas versijas par grupas “Radiohead” mūzikas darbiem, gaidāms arī grupas “Queen” slavenās dziesmas “Radio Ga Ga” jauns atskaņojums trim čelliem un sitamajiem instrumentiem.

“Sinfonietta Rīga” sezonas noslēguma koncerts “Romantiskais Brāmss”

Sestdiena, 18. maijs 18.00, Lielā zāle 5,00-12,00 €, GORS

Diriģenta Normunda Šnē vadībā “Sinfonietta Rīga” noslēdz sezonu Johannesa Brāmsa zīmē ar Otro simfoniju un Otro klavierkoncertu. Piedalās: Nelsons Gerners, klavieres. Programmā: Johanness Brāmss Otrā simfonija Remažorā op. 73 un Otrais klavierkoncerts Sibemolmažorā op. 83.

Jaunā Rīgas teātra viesizrāde “Vectēvs”

Sestdiena, 25. maijs 18.00, Lielā zāle 5,00-15,00 €, GORS

“Man nav vectēva. Es piederu pie tās paaudzes cilvēkiem, kuru vectēvi karoja. Dažiem palaimējās atgriezties no kara, bet manējiem nē… Abi mani vectēvi krita. Viens – sarkanarmietis, otrs – leģionārs. Es mēģinu saprast – kāpēc?” Cilvēks, kurš meklē vectēvu – Vilis Daudziņš, režisors – Alvis Hermanis.

CITI VASARAS/ RUDENS NOTIKUMI

Intars Busulis

Piektdiena, 7. jūnijs 20.00, Lielā zāle 18,00-32,00 €

Sestdiena, 8. jūnijs 19.00, Lielā zāle 18,00-32,00 €

Koncertā izskanēs Intara Busuļa un Kārļa Lāča dziesmas no albumiem “Nākamā pietura”, klausītāju iemīļotāko dziesmu izlase no albumiem “Kino”, “Akts”, “citā©” jaunās aranžijās, kā arī maestro Raimonda Paula un Jeļenas Vaengas rakstītās dziesmas Intaram. Piedalās: Intars Busulis, Kārlis Lācis, Kaspars Zemītis, Gints Pabērzs, Edvīns Ozols, Kaspars Grigalis, Karīna Tropa, Vineta Elksne, Alise Kante-Onzule, Liepājas simfoniskais orķestris u.c. viesi.

Leonīda Agutina jubilejas koncerts

Ceturtdiena, 13. jūnijs 19.00, Lielā zāle 45,00-67,00 €, GORS

Leonīds Agutins ir tāds dziedātājs, kas neiekļaujas nekādās skatuviskās klišejās, tieši tāpēc izceļas un ieņem savu savrupu vietu starp visslavenākajiem krievu mūziķiem. Viņš ir dzejnieks romantiķis ar rokenrola skanējumu, kurš jūt, kas atbalsosies pielūdzēju sirdīs – un pielūdzēju viņam ir tūkstošiem, visu paaudžu un ar visdažādākajām muzikālajām gaumēm.

Grupas “Auļi” koncerts “Senču balsis”

Svētdiena, 15. septembris 16.00, Lielā zāle 20,00-28,00 €

“Senču balsis” ir bungu un dūdu mūzikas grupas “Auļi” jaunā koncertprogramma, sadarbībā ar māksliniekiem no dažādām pasaules valstīm. Auļi ir devušies pasaulē, lai satiktos un iepazītos ar dziedātājiem, kuri pārstāv senas un neparastas dziedāšanas tradīcijas un tehnikas. Kā viens no koncerta viesiem būs rīkles dziedātājs no Mongolijas Batzorig Vaanchig.

Pasākumu programma var tikt papildināta un precizēta. Norāde “GORS” – pasākumi, kurus rīko SIA “Austrumlatvijas koncertzāle” un uz kuriem ir spēkā GORS Kultūras vēstnieku programmas piedāvājumi.

Biļetes: Latgales vēstniecības GORS, “Biļešu Paradīze”, “Biļešu Serviss”, “eKase” sistēmās un www.latgalesgors.lv

Pievienot komentāru